Τουλάχιστον υποκριτική είναι η στάση της ΝΔ απέναντι στις αποκαλύψεις για την παράνομη σύνταξη ως άγαμη θυγατέρα που λάμβανε η καθηγήτρια του ΕΜΠ και υποψήφια βουλευτής της γαλάζιας παράταξης, Τόνια Μοροπούλου, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να απαιτεί από την ίδια την επιστροφή 71.051.43 ευρώ. «Δεν υπάρχει κάποιο θέμα», ήταν η επίσημη γραμμή της ΝΔ αλλά και στάση των γαλάζιων μίντια, που όμως με την αντίστοιχη υπόθεση της Μυρσίνης Λοΐζου, η οποία είχε συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λόγο για «ασύλληπτη» αποκάλυψη. 

Ads

«Η αποκάλυψη ότι η κυρία Μυρσίνη Λοΐζου 5 χρόνια ξέχασε να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της για να εισπράττει παράνομα τη σύνταξή της είναι πραγματικά ασύληπτη και είναι αδύνατον ο ΣΥΡΙΖΑ να μην γνώριζε ότι έχει καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση από τη δικαιοσύνη. Ο κύριος Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να αποπέμψει την κυρία Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ», ισχυριζόταν τότε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη.

‘Οταν όμως ο Τάκης Θεοδωρικάκος – στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ – ερωτήθηκε αν υπάρχει ηθικό ζήτημα για την Τόνια Μοροπουλου, απάντησε: «Διάβασα την ανακοίνωση της κυρίας Μοροπούλου και δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο θέμα. Η κυρία Μοροπούλου αντιλαμβάνομαι ότι έχει κάποια διένεξη με το ελληνικό Δημόσιο διότι χρήματα που αναγνωρίζει ότι πρέπει να δώσει σε αυτό είναι υπό συζήτηση για το πόσα είναι αυτά που ρέπει να επιστρέψει. Είχε πάρει κάποια σύνταξη για την οποία είχε κανονικότατα φορολογηθεί και είναι μια υπόθεση η οποία μόλις λήξει δικαστικά, προφανέστατα θα πληρωθεί από την κυρία Μοροπούλου. Για την ιστορία, η Τόνια Μοροπούλου παραιτήθηκε, αλλά για λόγους ευθιξίας και όχι γιατί της το ζήτησε η ΝΔ…