Δύο εισαγγελίες, δύο έρευνες, δύο χρόνια χωρίς απαντήσεις για τον θάνατο της 21χρονης Λίνας Κοεμτζή που έπεσε στο κενό από τον 9ο όροφο των φοιτητικών εστιών στη Θεσσαλονίκη. «Τη σκότωσαν ή όχι;» Απελπισμένη που οι αρχές δεν έχουν κατορθώσει ακόμη να φέρουν εις πέρας τη σκοτεινή αυτή υπόθεση, η μητέρα της άτυχης κοπέλας ανέβηκε χθες το πρωίστην ταράτσα του δικαστικού μεγάρου Γιαννιτσών και απειλούσε να πηδήξει.

Ads

Τη λύση έδωσε ειδικός διαπραγματευτής της ΕΛΑΣ που έπειτα από μερικές ώρες την έπεισε να κατεβεί, ωστόσο είναι πλέον σαφές ότι οι ρυθμοί με τους οποίους προχωρούν οι έρευνες μιας τόσο σοβαρής υπόθεσης είναι εξαιρετικά βραδείς, πλήττοντας τόσο την αποτελεσματικότητα την Αστυνομίας όσο και την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η Εφημερίδα των Συντακτών, η Λίνα Κοεμτζή το 2016 βούτηξε στο κενό από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς φαινόταν απειλούμενη από κάποιους ότι θα δημοσιεύσουν προσωπικά βίντεο και φωτογραφίες της. Ωστόσο, μέχρι στιγμής η μητέρα της, η οικογένειά της, τα αγαπημένα της πρόσωπα δεν έχουν πάρει απαντήσεις!

Η μητέρα της Λίνας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, πήγε στην Εισαγγελία Γιαννιτσών να δει πού βρίσκεται η έρευνα αλλά, όπως ανέφερε, βρήκε κλειστές πόρτες κι αντί να φύγει από το δικαστικό μέγαρο έχοντας κάποια ενημέρωση κατέληξε απελπισμένη στην ταράτσα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το περιστατικό έλαβε την υπόσχεση ότι τις προσεχείς ημέρες θα ενημερωθεί, αλλά καθώς φαίνεται η υπόθεση έχει βαλτώσει.

Ads

Εμπλεκόμενοι;

Πηγές της «Εφ.Συν.» αναφέρουν ότι ένας νεαρός που εμπλέκεται στην υπόθεση είναι κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και η δίκη του έχει προσδιοριστεί να γίνει σε μερικές ημέρες. Αλλοι δύο έχουν κληθεί να καταθέσουν ανωμοτί (ως ύποπτοι), όμως ο εντοπισμός των προσώπων αυτών δεν απαντά ούτε στο ερώτημα αν πρόκειται για δολοφονία ούτε αν υπάρχει κύκλωμα που δρα συστηματικά εκβιάζοντας νεαρές κοπέλες…

Ο ποινικολόγος Αντώνης Ξυλουργίδης, που εκπροσωπεί την οικογένεια της άτυχης Λίνας, μεταξύ άλλων, έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Γιαννιτσών μηνυτήρια αναφορά, έχει ζητήσει την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση πέντε μαρτύρων που έχουν δώσει αντικρουόμενες καταθέσεις, έχει ζητήσει να ερευνηθούν συγκεκριμένα πρόσωπα και οι ακριβείς συνθήκες θανάτου. Ωστόσο, πολλά απ’ αυτά τα αιτήματα λιμνάζουν.

«Κάποιος πρέπει επιτέλους να απαντήσει σε αυτή τη μητέρα τι έχει συμβεί, αν το παιδί της δολοφονήθηκε και πώς προχωράνε οι έρευνες. Η ψυχολογική της κατάσταση έχει κλονιστεί, η γυναίκα πλέον καταρρέει. Υπάρχουν δύο εισαγγελικές έρευνες σε εξέλιξη από το 2017 στα Γιαννιτσά και στη Θεσσαλονίκη. Η μία είχε μπει στο αρχείο και ανασύρθηκε μετά από μηνυτήρια αναφορά. Υπάρχει η αίσθηση ότι οι έρευνες έχουν βαλτώσει», εξηγεί στην «Εφ.Συν.» ο κ. Ξυλουργίδης.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό φαινόταν ότι είχαμε να κάνουμε με μια δραματική ιστορία εκδικητικής χρήσης ερωτικού υλικού, αφού η Λίνα Κοεμτζή το 2016 βούτηξε στο κενό από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας στη Θεσσαλονίκη, απειλούμενη από κάποιους ότι θα δημοσιεύσουν προσωπικά βίντεο και φωτογραφίες της. Ομως τα πράγματα ήταν πολύ χειρότερα. Το νεαρό κορίτσι είχε σχεδόν εξοστρακιστεί από τη μικρή της πόλη, αφού κάποιος είχε διοχετεύσει στα Γιαννιτσά γυμνές και ημίγυμνες φωτογραφίες της.

Η Λίνα, όπως ανέφερε το τελευταίο ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.», δεν κυκλοφορούσε πλέον στην πόλη της γιατί τη γιούχαραν, την έβριζαν. Εννιά μήνες μετά, έχοντας πια ξεκινήσει μια καινούργια ζωή στη Θεσσαλονίκη, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια παρόμοια απειλή: κάποιος κρατάει ερωτικό υλικό και την εκβιάζει ότι θα το δείξει στον σύντροφό της. Ο Τύπος γράφει πως εκείνη δεν το άντεξε και βούτηξε στο κενό.

Οι δύο δικογραφίες
«Υπήρχε κύκλωμα στη Θεσσαλονίκη»

Η υπόθεση έχει διαχωριστεί σε δύο δικογραφίες. Η πρώτη δικογραφία βρίσκεται στην Εισαγγελία Γιαννιτσών και διενεργείται έρευνα ώς σήμερα. Η δεύτερη δικογραφία βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει διατάξει κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα από τον Δεκέμβριο του 2017. Δεν έχει ακόμη περαιωθεί.

Το μέχρι πρότινος συμπέρασμα ότι πραγματοποιήθηκε η απειλή, κάποιος δηλαδή έστειλε το υλικό στον φίλο της κι εκείνη από την απελπισία της πήδηξε στο κενό, ανατρέπεται από τα νέα στοιχεία που έφερε στο φως το άνοιγμα κινητών τηλεφώνων.

«Κάποιος εκμεταλλεύτηκε το παρελθόν της» θα πει ο Αντώνης Ξυλουργίδης. «Η απειλή δημοσιοποίησης δεύτερου βίντεο θα φάνταζε εκκωφαντική στα αυτιά της και στην οικογένειά της. Υπήρχε συγκεκριμένο κύκλωμα στη Θεσσαλονίκη, εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει και σήμερα, γι’ αυτό είναι τα στόματα κλειστά. Το κύκλωμα αυτό δρούσε και μέσα στις Εστίες. Ωθούσαν τα κορίτσια, δίνοντάς τους και κάποια αμοιβή, ή διαχειρίζονταν με κάποιον τρόπο τις επαφές τους. Εχουμε ακούσει και για διακίνηση ναρκωτικών. Ηταν κάτι αντίστοιχο με την υπόθεση της Ρόδου, απλώς στη Ρόδο έγινε πολύ χοντρά. Εδώ έγινε πολύ προσεγμένα. Μια ομάδα που οργανωμένα δρούσε, κέρδιζε από αυτόν τον εκβιασμό. Διακινούσαν τα πρόσωπα. Εκμεταλλεύτηκαν τη Λίνα ώς εκεί που δεν πήγαινε. Και όταν εκείνη αντέδρασε και είπε “μέχρι εδώ, δεν συμμετέχω και δεν δέχομαι πια να κάνω αυτά τα πράγματα”, την έβγαλαν από τη μέση. Εχουμε διακίνηση λευκής σαρκός – και δεν είναι μόνο η Λίνα. Είναι και άλλες κοπέλες».

Πηγή: efsyn.gr