Κύκλωμα εκβιαστών στη Θεσσαλονίκη και στα Γιαννιτσά, το οποίο χρησιμοποιεί την ίδια μέθοδο με τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, καταγγέλλει μιλώντας στην RealNews η μητέρα της 22χρονης φοιτήτριας Λίνας Κοεμτζή.

Ads

Η Σταυρούλα Τομπάζη μιλάει για τον χαμό της κόρης της Λίνας που έπεσε από την 9ο όροφο του ΑΠΘ. «Η κόρη μου εκβιάστηκε… Φρόντισαν να φανεί σαν αυτοκτονία» δηλώνει και αποκαλύπτει ότι υπάρχει κύκλωμα στη Θεσσαλονίκη «αντίστοιχο με αυτό της Ρόδου». «Στη δική μας περίπτωση φέρθηκαν έξυπνα. Καλύφθηκαν».

«Δεν κοιμάμαι πια. Βλέπω στην Ελένη Τοπαλούδη την κόρη μου. Ακούω τη φωνή της να μου λέει: Και εγώ έτσι έφυγα, βρες τους και βάλε τους φυλακή. Η Θεσσαλονίκη και τα Γιαννιτσά κρύβουν μυστικά. Πλέον έχουμε εικόνα για το πώς έφυγε από τη ζωή η κόρη μου».

Σημειώνεται, πως πριν λίγες ημέρες, η μητέρα της φοιτήτριας απείλησε να πηδήξει και αυτή στο κενό, από κτήριο της Εισαγγελίας Γιαννιτσών, επειδή δεν προχωρούσαν οι έρευνες για την υπόθεση της κόρης της.

Ads

Αυτό που την οδήγησε στην πράξη αυτή ήταν ότι παρά την προκαταρκτική εξέταση, που βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο σε εξέλιξη από τις διωκτικές αρχές για τις συνθήκες αυτοκτονίας της κόρης της, η έρευνα – όπως καταγγέλλει – δεν έχει οδηγήσει σε απτά αποτελέσματα. «Η κόρη μου εκβιάστηκε» λέει ξανά και ξανά. «Φρόντισαν να φανεί σαν αυτοκτονία. Πράγμα που ποτέ δε θα έκανε η Γαλήνη μου».

Υπενθυμίζεται ότι η Λίνα Κοεμτζή το 2016 βούτηξε στο κενό από τον 9ο όροφο της φοιτητικής εστίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς φαινόταν να απειλείται από κάποιους ότι θα δημοσιεύσουν προσωπικά βίντεο και φωτογραφίες της. Ωστόσο, μέχρι στιγμής η οικογένειά της, περισσότερο από δύο χρόνια μετά και ύστερα από δύο εισαγγελικές έρευνες, δεν έχουν πάρει απαντήσεις για το τι οδήγησε τη νεαρή κοπέλα στο κενό.

Αρχικά η αστυνομία είχε κάνει λόγο τότε για αυτοκτονία, από την πρώτη στιγμή όμως η οικογένεια της κοπέλας μίλησε για εγκληματική ενέργεια, τόσο με φυσικούς όσο και με ηθικούς αυτουργούς.

Ο ποινικολόγος Αντώνης Ξυλουργίδης, που εκπροσωπεί την οικογένεια της άτυχης Λίνας, μεταξύ άλλων, έχει καταθέσει στην Εισαγγελία Γιαννιτσών μηνυτήρια αναφορά, έχει ζητήσει την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση πέντε μαρτύρων που έχουν δώσει αντικρουόμενες καταθέσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο, η κοπέλα δεν ήταν μόνη πριν αποφασίσει να πηδήξει από το μπαλκόνι.

Οι γυμνές φωτογραφίες που κάποιοι είχαν διοχετεύσει στην μικρή πόλη από όπου καταγόταν, τα Γιαννιτσά, είχαν προκαλέσει ένα άγριο bullying στο κορίτσι, με συμπόλιτες της να την γιουχάρουν και να την βρίζουν. Ξεκίνησε όμως μια νέα ζωή στη Θες/νίκη ως φοιτήτρια, αλλά παρολ’αυτά οι απειλές φαίνεται ότι δεν σταμάτησαν.

Εν τω μεταξύ, διώξεις σε δύο ακόμη υπόπτους ασκήθηκαν για τον θάνατο της 22χρονης φοιτήτριας Λίνας Κοεμτζή, που έπεσε από το μπαλκόνι του 9ου ορόφου της φοιτητικής εστίας στη Θεσσαλονίκη, τον Νοέμβριο του 2016.

Συνολικά οι κατηγορούμενοι είναι πια τρεις . Ο άλλος νεαρός που εμπλέκεται στην υπόθεση είναι κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και η δίκη του έχει προσδιοριστεί να γίνει σε μερικές ημέρες. Οι άλλοι δύο έχουν κληθεί να καταθέσουν ως ύποπτοι.