Στις φυλακές Τρίπολης μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης, έπειτα από την κοινή απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα, να κριθεί προφυλακιστέος. Ο σκηνοθέτης, θα παραμείνει στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό ίδρυμα, το οποίο διαθέτει ειδική πτέρυγα για περιπτώσεις κατηγορουμένων σχετικά με αδικήματα κατά της γεννετήσιας αξιοπρέπειας, μέχρι την τέλεση της δίκης του.

Ads

Η προφυλάκιση κρίθηκε αναγκαία για την αποφυγή τέλεσης νέων αδικημάτων από τον κατηγορούμενο, ενώ, σημειώνεται ότι, ο Αλέξης Κούγιας, δήλωσε πως, προσφεύγει κατά της διάταξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση.

«Είναι η πρώτη φορά που στη σχεδόν 5 δεκαετίες καριέρα μου αναγκάζομαι να προσφύγω εις βάρος διατάξεως Ανακριτού στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, αλλά η υπόθεση του κου Λιγνάδη έχει όλες τις προϋποθέσεις, νομικές και ουσιαστικές, για να γίνει δεκτή η προσφυγή του», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε σημερινή του δήλωση ο Αλέξης Κούγιας, ενώ, έπειτα από την ανακοίνωση της απόφασης, είχε τονίσει πως, «είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν ο Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος».

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, που κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, ολοκλήρωσε την τετράωρη απολογία του, χθές, αργά το απόγευμα.  Ακολούθησε η εξέταση ως μαρτύρων υπεράσπισης της πρώην υφυπουργού, ηθοποιού Ελένης Κούρκουλα, του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 Διονύση Παναγιωτάκη και του αδελφού του καλλιτέχνη, Γιάννη Λιγνάδη.

Ads

Αξίζει να σημειωθεί ότι, νωρίτερα, δύο πολίτες, που παρουσιάστηκαν από τον συνήγορο του κατηγορουμένου, Αλέξη Κούγια ως μάρτυρες υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη και κλήθηκαν να καταθέσουν, δηλώνουν άγνοια  και υποστηρίζουν ότι ουδέποτε ενημερώθηκαν ότι θα προταθούν ως μάρτυρες. Ο σκηνοθέτης – ηθοποιός αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες,  τις oποίες απέδωσε σε «σκευωρία» σε βάρος του.