Δυναμική κινητοποίηση για τον Κώστα Μανιουδάκη πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, με αίτημα τόσο την αποκάλυψη των συνθηκών θανάτου του 58χρονου όσο και την απόδοση δικαιοσύνης στην υπόθεση αστυνομικής βίας.

Ads

Πολίτες, συλλογικότητες και σωματεία κατέκλυσαν το κέντρο της πόλης, καταγγέλοντας την αστυνομική βία σε βάρος του 58χρονου που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό του, κάνοντας λόγο για ακόμα μία κρατική δολοφονία. Ο θάνατός του αποδόθηκε αρχικά σε ανακοπή στο πλαίσιο ενός τυπικού ελέγχου τροχαίας, ωστόσο φως στη σκιώδη υπόθεση έριξε η καταγγελία του γιου του, Αναστάση Μανουδάκη.

Όπως καταγγέλλεται, επιχειρείται από την πρώτη στιγμή η υπόθεση να συγκαλυφθεί από τις αστυνομικές αρχές, καθώς ο 58χρονος άφησε την τελευταία του πνοή αφού ξυλοκοπήθηκε άγρια από άντρες του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σούδας, οι οποίοι τον έσερναν δεμένο με χειροπέδες πισθάγκωνα λόγω κατοχής μικροποσότητας ναρκωτικών.

Από την πρώτη στιγμή, η οικογένεια του 58χρονου που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της σημερινής συγκέντρωσης και πορείας, αμφισβήτησε το αρχικό «αφήγημα» της ΕΛ.ΑΣ. περί ανακοπής, βασιζόμενη τόσο στις μαρτυρίες για υπέρμετρη χρήση βίας από πλευράς αστυνομικών όσο και στο γεγονός ότι στο σημείο του συμβάντος υπήρχε μια μεγάλη κηλίδα αίματος, ενώ τα γυαλιά του θύματος ήταν σπασμένα.

Ads

Για τον θάνατο του Κώστα Μανιουδάκη, η οικογένειά του έχει ήδη υποβάλει μήνυση ζητώντας την άσκηση δίωξης εις βάρος των αστυνομικών του ΤΑΕ Σούδας για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ έχουν κατατεθεί όλα τα στοιχεία που δείχνουν ότι το θύμα είχε υποστεί σοβαρά χτυπήματα. Σύμφωνα με τη σύζυγο του θύματος, στο κρεβάτι όπου τον είδε νεκρό υπήρχε μεγάλη κηλίδα κάτω από το κεφάλι του, το οποίο αιμορραγούσε πολλή ώρα μετά, ακόμα και όταν μετέφεραν τη σορό του εκτός του Κέντρου Υγείας Βάμου.

Ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση κάνει λόγο μόνο για «παθολογικά αίτια απουσία κακώσεων», κάτι που διαψεύδεται ακόμα και από τις φωτογραφίες που λήφθηκαν στην κηδεία του ανθρώπου, όπου τα σημάδια των χτυπημάτων ήταν ακόμα εμφανή.

https://www.youtube.com/watch?v=9yU9uX6CAag&ab_channel=zarpanews