Την παραπομπή του Νίκου Παππά στο Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του σχετικά με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, αποφάσισε το Δικαστικό Συμβούλιο.

Ads

Οι δικαστές υιοθετώντας την πρόταση της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδεϊλίνη, παραπέμπουν αμετάκλητα τον πρώην υπουργό να δικαστεί για παράβαση καθήκοντος, σε βαθμό πλημμελήματος.

Μαζί με τον Νίκο Παππά θα δώσει εξηγήσεις ως συνεργός ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο οποίος είχε μετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και υποστηρίζει ότι το έκανε μετά από προτροπή του συγκατηγορούμενου του πρώην υπουργού.

Το παραπεμπτικό βούλευμα (4/ 2022) υιοθετεί τα επιχειρήματα της εισαγγελέως, ως προς την ποινική ευθύνη των δύο κατηγορουμένων για την οργάνωση και τους χειρισμούς στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών.

Ads

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στήνουν ειδικά δικαστήρια για προεκλογικούς λόγους

Η υπόθεση μπήκε στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης , σε εφαρμογή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, μετά τους ισχυρισμούς Καλογρίτσα περί «στημένου» διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Συγκροτήθηκε προανακριτική επιτροπή στη Βουλή, η οποία αποφάσισε τη διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη η οποία, τελικά, αποφάσισε την παραπομπή των δυο ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου που θα συγκροτηθεί – κατά το σύνταγμα- από ανώτατους δικαστές από τον Αρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξαιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου», είχε καταθέσει ο Χρήστος Καλογρίτσας ενώ ο πρώην υπουργός, από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε όσα του αποδίδονται κάνοντας λόγο για εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης.

Η σκυτάλη της διαδικασίας περνά , πλέον, στη Βουλή η οποία θα κληρώσει τους ανώτατους δικαστικούς που θα ανέβουν στην έδρα του Ειδικού Δικαστηρίου που αναμένεται να συγκροτηθεί με την έναρξη του δικαστικού έτους, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.