Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων αναμένεται να βρεθούν αύριο οι εννέα Κρητικοί που κατηγορούνται για τα άγρια καψώνια στον Βαγγέλη Γιακουμάκη, και την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η ανακριτική διαδικασία για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας του 20χρονου σπουδαστή.

Ads

Οι κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο για  το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού και κατ’εξακολούθηση και θα κληθούν να απολογηθούν στο δικαστήριο για τα δεκάδες περιστατικά σκληρού bullying, στο οποίο φέρεται ότι είχαν υποβάλει τον άτυχο σπουδαστή.

Ανάμεσα σε αυτά και το περιστατικό κατά το οποίο έκλεισαν τον 20χρονο σε ντουλάπα, υποχρεώνοντάς τον να τραγουδάει κάθε φορά που έριχναν κέρμα, σαν να ήταν τζουκ μποξ. Σε άλλο σκηνικό, οι κατηγορούμενοι φέρεται ότι τον έπιασαν με τη βία και τον μετέφεραν στο δωμάτιό του. Εκεί τον έδεσαν στο δάπεδο με σκοινί και τον χτυπούσαν με τα χέρια και με μια βούρτσα παπουτσιών. Τον Νοέμβριο του 2014 δύο από τους κατηγορούμενους φέρεται ότι τύλιξαν με κολλητική ταινία το κεφάλι του και τον χτύπησαν στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Οι γονείς του 20χρονου αναμένεται να μεταβούν στα Ιωάννινα προκειμένου να παραστούν στη δίκη. Χθες ήταν η επέτειος των τεσσάρων ετών από την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη του άτυχου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Ads

Επί 37 ημέρες, οι γονείς αναζητούσαν το παιδί τους, ελπίζοντας ότι είναι ζωντανό. Την Κυριακή 15 Μαρτίου δυστυχώς το άψυχο σώμα του του Βαγγέλη Γιακουμάκη εντοπίστηκε τυχαία από ένα ζευγάρι σε χωράφι, σε κοντινή απόσταση από τη Γαλακτοκομική Σχολή και τη λίμνη Παμβωτίδα.