Το ενδεχόμενο να έχουν γίνει ασελγείς πράξεις στην Γεωργία Μπίκα άφησε ανοιχτό η ιατροδικαστής, σύμφωνα με το δικηγόρο της 24χρονης κ. Ζιώγα.

Ads

«Η κλινική εξέταση της ιατροδικαστού δείχνει ότι υπάρχουν εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό, στην κνήμη, υπάρχει δηλαδή μια πίεση που δημιούργησε τις μελανιές. Η ιατροδικαστής δεν αποκλείει να έχουν γίνει ασελγείς πράξεις στην καταγγέλλουσα.

Οι τοξικολογικές και παρόμοιες εξετάσεις αναμένονται. Όταν βγουν όλες μαζί, θα έχουμε ένα πλήρες, ξεκάθαρο συμπέρασμα για το πόσοι ασέλγησαν στην κοπέλα και αν υπήρχε βία, αν της είχαν χορηγηθεί ουσίες», δήλωσε ο Θανάσης Ζιώγας.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι, όπως δήλωσε η ίδια η Γεωργία σε συνέντευξή της, χρειάστηκε να περάσουν τρεις ημέρες για να εξεταστεί από ιατροδικαστή.

Ads

Νωρίτερα, ο κ Ζιώγας είχε αναφέρει πως έχει στη διάθεσή του άλλες δύο καταγγελίες για βιασμούς. «Στο γραφείο μου υπάρχουν καταγγελίες, σε μένα προσωπικά, ότι υπάρχει κύκλωμα που προωθεί γυναίκες σε πάρτι» είπε αρχικά, και συμπλήρωσε πως δύο γυναίκες έχουν καταγγείλει βιασμό τους «κατά τον ίδιο τρόπο» το 2016 και 2018, αντίστοιχα.

Πάντως, υποστήριξε πως οι φερόμενοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της 24χρονης δεν είναι τα ίδια πρόσωπα με τις νέες καταγγελίες.

Επίσης, ο εισαγγελέας διέταξε την άρση τηλεφωνικού απορρήτου της 24χρονης, η οποία θα καταθέσει εκ νέου ενώπιον των Αρχών, παρουσία ψυχολόγου, την Παρασκευή, όπου και θα παρουσιαστούν στο δικαστήριο στοιχεία των τηλεφωνικών κλήσεων και μηνυμάτων της καταγγέλλουσας.

Όσον αφορά τυχόν ναρκωτικές ουσίες, όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές της Ιατροδικαστής Υπηρεσίας του ΑΠΘ, που διενεργούν τις σχετικές εξετάσεις για την ανεύρεση τυχόν ναρκωτικών ή άλλων ουσιών, δείγματα που ελήφθησαν θα αποσταλούν σε εργαστήριο της Ελβετίας που διαθέτει εξειδικευμένο εξοπλισμό για την ανίχνευση συγκεκριμένων ναρκωτικών ουσιών.

Τι λέει η 17χρονη φίλη της

Η 24χρονη Γεωργία Μπίκα, στη συνέντευξη που έδωσε στον Μάκη Τριανταφυλόπουλο, ανέφερε πως στο πάρτι είχε πάει με μια 17χρονη φίλη της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, η 17χρονη αναφέρει στην κατάθεσή της: «Φτάσαμε στο δωμάτιο 401 όπου συναντήσαμε περίπου 13 άτομα. Από αυτά άντρες ήταν πέντε – έξι. Από την πρώτη στιγμή δεν ήθελα να μείνω. Χωρίς να μπορώ να είμαι σίγουρη, οι περισσότερες γυναίκες, μου έμοιαζαν εκδιδόμενες και έμεινα έκπληκτη από το κλίμα.

Λίγο πριν φύγουμε από το πάρτι έφτασε στο ξενοδοχείο ένα περιπολικό της αστυνομίας, θορυβήθηκαν και έκλεισαν τη μουσική. Μια από τις κοπέλες που ήταν εκεί φώναζε: “Τι φοβάστε; Αφού είμαι εγώ εδώ”.

Μετά από ένα μισάωρο και εγώ και η Γεωργία ήταν πολύ μεθυσμένη ξεκινήσαμε για να φύγουμε. Μόλις κατεβήκαμε η Γεωργία άρχισε να λέει ότι δεν είναι καλά και θα έπαιρνε το αυτοκίνητο της για να γυρίσει σπίτι. Έπειτα από περίπου δέκα λεπτά την κάλεσα για να δω τι κάνει. Μου είπε ότι άλλαξε γνώμη και θα έμενε στο ξενοδοχείο».

Τι λέει η αστυνομία

Ανακοίνωση σχετικά με την υπόθεση του ομαδικού βιασμού της 24χρονης, εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, γνωστοποιώντας ότι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που παραγγέλθηκαν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αναφορικά με υπόθεση που αφορά σε καταγγελία για βιασμό σε βάρος 24χρονης ημεδαπής, για την οποία ανακοινώθηκε ήδη σύλληψη 27χρονου ημεδαπού σε Ενημερωτικό Δελτίο που εκδόθηκε την (02-01-2022), γνωστοποιείται ότι δεν έχουν παραδοθεί ακόμη στην Υπηρεσία μας τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που παραγγέλθηκαν από την αρμόδια Υπηρεσία».