Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται από αύριο στην υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα και την καταγγελία της για βιασμό στο ξενοδοχείο «Μετ» στη Θεσσαλονίκη, αφού πρόκειται να καταθέσουν ο φίλος του εργοδότη της 24χρονης που τον συνόδευσε στο ξενοδοχείο το πρωί της Πρωτοχρονιάς και η 17χρονη που ήταν μαζί της, ενώ εντός της εβδομάδας αναμένονται και τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων.

Ads

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη εξέταση DNA στα ρούχα της νεαρής κοπέλας, έδειξε ότι στο μανίκι του ρούχου που φορούσε βρέθηκε σπερματική κηλίδα αλλά και βιολογικό υλικό στο εμπρόσθιο μέρος του ενδύματος της. Όπως προέκυψε από την ανάλυση, το γενετικό υλικό ανήκει σε έναν άνδρα, ενώ το βιολογικό υλικό ανήκει τόσο στην κοπέλα όσο και τον ίδιο.

Όπως είναι γνωστό, ο 27χρονος Βασίλης Λεβέντης έχει παραδεχτεί ότι είχε ερωτική επαφή με την 24χρονη, υποστηρίζοντας ότι έγινε συναινετικά, ενώ η τελευταία έχει πει ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού.

Ωστόσο, δεν εντοπίστηκε βιολογικό υλικό αξιοποιήσιμο στο εσώρουχο ή το σώμα της 24χρονης που να ανήκει σε άλλο άτομο πλην της ίδιας. Αυτό, δείχνει, σε πρώτη φάση, ότι ένα άτομο άφησε πάνω της το DNA του, χωρίς βέβαια να αποκλείεται εμπλοκή άλλου προσώπου που όμως δεν βρέθηκε το γενετικό του υλικό.

Τι λέει συγγενής της

Συγγενής της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα τόνισε στο Mega τα εξής: «Ό,τι και να πω είναι λίγο, αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν στην κοπέλα εδώ και πόσο καιρό είναι εξωπραγματικά. Ούτε στο χειρότερο εχθρό να μην εύχεσαι τέτοιο πράγμα. Όλο το χωριό είναι σοκαρισμένο. Δεν είναι μόνο ο συγγενικός κύκλος. Είναι κάτι το οποίο κανείς δεν εύχεται να συμβεί σε κανέναν. Είναι ό,τι χειρότερο. Της έχω στείλει μήνυμα να μην στεναχωριέται και ότι θα είμαστε δίπλα της σε ό,τι χρειαστεί», ανέφερε αρχικά η συγγενής της 24χρονης.

Ads

«Δεν το κάνει εύκολα κανείς αυτό, αυτό ειναι δύναμη ψυχής, υστερα από όλα αυτά που έχει περάσει στη ζωή της. Δεν είναι καθόλου εύκολο να βγει να πεις αυτό που τράβηξες εκείνη τη μέρα. Είναι πολύ δύσκολο από πολλές απόψεις. Ο περισσότερος κόσμος πιστεύω θα το σκεφτόταν να βγει με το πρόσωπό του και να το πει», συμπλήρωσε. «Δεν γνώριζα κανένα από αυτά τα άτομα, ούτε τα ονόματα αυτά, δεν ήξερα τίποτα», δήλωσε η συγγενής της 24χρονης.

Τι λέει κοπέλα που ήταν στο πάρτι

Το φως της δημοσιότητας είδε και η αποκάλυψη μιας κοπέλας που βρισκόταν στο πάρτι εκείνο το βράδυ στο ξενοδοχείο, σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούσαν. Η ίδια, μιλώντας στο Mega, ανέφερε:

«Με το που μπήκαμε μέσα είδαμε μια μικρή κουζίνα και το μπαρ με τα ποτά. Ακριβώς δίπλα ήταν η τραπεζαρία. Μετά το σαλόνι με έναν μεγάλο καναπέ που κάθονταν οι περισσότεροι. Αν προχωρούσες ευθεία, υπήρχε μια μεγάλη κρεβατοκάμαρα, ήταν το μοναδικό ξεχωριστό δωμάτιο στη σουίτα. Θυμάμαι πως είδα να έχει και ένα τζακούζι».

«Ήμουν σε φιλικό σπίτι και μου έστειλε μήνυμα ο Μ.Π. να πάω στο πάρτι. Πήγα με δυο φίλες μου κατά τις 3:00 και με υποδέχθηκε αυτός στη σουίτα. Το κλίμα δεν ήταν καλό και αποφασίσαμε να φύγουμε γρήγορα», κατέληξε.

Τι λένε οι ειδικοί για τις εξετάσεις

Ο γενετιστής Δρακούλης Γιαννουκάκος μίλησε στο MEGA λέγοντας πως «το DNA αποτυπώνει την ταυτότητα κάποιου ανθρώπου και είναι απόλυτο. Μπορεί να έχει μπλεχτεί με παραπάνω DNA αλλά θα φανεί από το δείγμα».

Ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, Γρηγόρης Λέων μίλησε στο Mega για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης στην Θεσσαλονίκη, το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. «Δεν είμαι βέβαιος ότι είναι τα τελικά ευρήματα των εξετάσεων. Η τελική έκθεση DNA σε μία τέτοια υπόθεση θα πρέπει να περιλαμβάνει πληροφορίες γενετικών εξετάσεων από το σώμα της κοπέλας, από το δείγμα που έλαβε η ιατροδικαστής κατά την εξέταση, αποτελέσματα εξετάσεων από τα ρούχα και φυσικά τα συμπεράσματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν, φαίνεται η συμμετοχή ενός ανθρώπου από τα ρούχα της κοπέλας και μόνο, όμως πρέπει να δούμε το πέρας των εξετάσεων για να διευκρινίσουμε τη συμμετοχή ή οχι άλλων ατόμων», ανέφερε αρχικά ο κ. Λέων και συνέχισε: «Και εγώ με έκπληξη έχω ακούσει την πληροφορία για αποστολή δειγμάτων στο εξωτερικό, γιατί το ελληνικό κράτος και αξιόπιστα τοξικολογικά εργαστήρια έχει σε 4 Πανεπιστήμια της χώρας αλλά και αξιόπιστα γενετικά εργαστήρια ειδικά στο τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της αστυνομίας.»

«Το τοξικολογικό εργαστήριο του ΑΠΘ θα στείλει δείγματα και στην Ελβετία και αυτό έχει μία διαδικασία. Πρώτα θα αναλυθούν τα δείγματα από το ίδιο το εργαστήριο και ίσως ο ίδιος ο τοξικολόγος κρίνει ότι θέλέι περαιτέρω εξετάσεις και αναλύσεις», πρόσθεσε.

Όσο για το χάπι του βιασμού, ο ιατροδικαστής πρόσθεσε: «Πρέπει να διευκρινίσουμε ότι δεν είναι μία ουσία το χάπι του βιασμού, είναι μία σειρά ουσιών που κάποιες τις βρίσκει κανείς στο φαρμακείο γιατί κάποιοι τις λαμβάνουν ως φαρμακευτική αγωγή, άλλες δυστυχώς είναι ανεξέλεγκτες και τις βρίσκει κανείς στο διαδίκτυο. Εϊναι πολύ επικίνδυνες ειδικά εάν συνοδεύονται από την κατανάλωση αλκόολ. Η χρήση και των δύο μπορεί να προκαλέσει καρδιακή ανακοπή», ξεκαθάρισε ο κ. Λέων.

Ο πονικολόγος Νίκος Διαλυνάς δήλωσε για τις τοξικολογικές πως τα αποτελέσματα έχουν βγει, ενώ δείγμα έχει σταλεί σε εργαστήριο στη Βέρνη της Ελβετίας. Τα συνολικά αποτελέσματα όμως θα είναι έτοιμα την επόμενη βδομάδα και θα παραδοθούν στην Ανακρίτρια.

«Ένα ερώτημα που απασχολεί είναι γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση και δεύτερον γιατί ένα μέρος του δείγματος έφυγε στην Ελβετία. Εάν κάποιος θα μπορούσε να πει ότι υπάρχουν στην Ελβετία πιο εξειδικευμένα μηχανήματα απαντώ πως ο διευθυντής του τοξικολογικού εργαστηρίου, το 2020, σε συνέντευξη που έδωσε είχε πει ότι προμηθεύτηκε με κονδύλια της περιφέρειας ένα μηχάνημα εξαιρετικά ευαίσθητο από το οποίο από την εξέταση της τρίχας μπορεί να εντοπίσει το χάπι του βιασμού», ανέφερε ο κ. Διαλυνάς.

«Για να σταλεί αυτό το δείγμα στην Ελβετία, λόγω του ότι υπάρχει εισαγγελική παραγγελία, θα έπρεπε να συμφωνήσει και να εκδοθεί διάταξη από την Ανακρίτρια και με σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα, γιατί με αυτόν τον τρόπο απαξιώνουμε τα τοξικολογικά εργαστήρια του υπουργείου Δικαιοσύνης και της Διέυθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας», συμπλήρωσε.

«Χάθηκε ένα πολύ σημαντικό στοιχείο»

Για τις αιματολογικές εξετάσεις που δεν πραγματοποιήθηκαν στην 24χρονη, ο κ. Διαλυνάς δήλωσε στο MEGA πως: «Αποδεικνύεται ότι οι διωκτικές αρχές δεν έχουν ενημερωθεί για τον νέο τρόπο βιασμού, ο οποίος σαρώνει στα μέρη που «ψαρεύονται» οι κοπέλες, και δεν γίνεται με χρήση βίας αλλά με χρήση ναρκωτικών ουσιών. Συνεπώς θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι το αίμα μετά από 18 ώρες κάθε ουσία την οποία έχει, την αποβάλλει. Θα έπρεπε να «μάχονται» με το χρόνο, και έτσι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο χάθηκε».

«Έπρεπε να δοθεί εντολή από τον Εισαγγελέα στην ιατροδικαστική αρχή αμέσως μετά την καταγγελία να γίνει λήψη αίματος ακόμα και σε δημόσιο νοσοκομείο. Έπρεπε να εξασφαλίσουμε τις ουσίες που υπήρχαν μέσα στο αίμα», κατέληξε.

Κατεπείγουσα έρευνα από τον εισαγγελέα στην Κύπρο

Μέχρι την Κύπρο φαίνεται να φτάνει το κύκλωμα μαστροπείας που καταγγέλλουν οι δικηγόροι της 24χρονης από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έπεσε θύμα βιασμού με την χρήση, όπως υποστηρίζει, ναρκωτικών.

Ο Χρήστος Χριστοφίδης, βουλευτής ΑΚΕΛ, μετά τις αποκαλύψεις διέταξε κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να αποδειχθεί αν οι ισχυρισμοί και οι καταγγελίες που υπάρχουν αληθεύουν.

«Οι πληροφορίες εμπλοκής Κυπρίων ξεκίνησαν από τον ελλαδικό χώρο. Θεωρώντας εμείς ότι αυτές οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές, ζήτησα από τον γενικό εισαγγελέα να διερευνηθούν για να έχουμε πλήρη εικόνα για το τι πραγματικά συμβαίνει», είπε, μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι!» ο βουλευτής.

«Αν ισχύει κάτι τέτοιο πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό έγκλημα. Υπήρξε άμεση ανταπόκριση από τον εισαγγελέα και την αστυνομία. Περιμένουμε εξελίξεις», κατέληξε ο κ. Χριστοφίδης.