Νέα ευρήματα στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, δρομολογούν τις εξελίξεις, καθώς η γνωμοδότηση του τεχνικού συμβούλου που αφορά την ιατροδικαστική διαδικασία που ακολουθήθηκε στα δείγματα, παραδόθηκε σήμερα στην ανακρίτρια.

Ads

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του thesstoday.gr, η τεχνική έκθεση έδειξε τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας αιθανόλης, ανατρέποντας τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου, όπου έκανε λόγο για «ελάχιστη κατανάλωση αλκοόλ».

Πιο αναλυτικά ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης, Δημήτρης Γαλεντέρης συνέταξε τεχνικό πόρισμα, με το οποίο απαντά λεπτομερώς σε ιατροδικαστικά ζητήματα, όπως: πότε έγιναν οι δειγματοληψίες και ποια δείγματα ελήφθησαν, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχουν κενά στο DNA. Δεν έχουμε δειγματοληψία από τη σουίτα από το DNA του χώρου».

Η τεχνική έκθεση παραδόθηκε σήμερα στην ανακρίτρια στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το ανατρεπτικό στοιχείο εντοπισμού μεγάλης ποσότητας αιθανόλης, κάτι το οποίο αρχικώς είχε διαψεύσει το περιβάλλον του κατηγορουμένου, όπου έκανε λόγο για «ελάχιστη κατανάλωση αλκοόλ».

Ads

«Η ανακρίτρια θα δει τον φάκελο και μπορεί να διατάξει περαιτέρω έρευνα»

Ο δικηγόρος της Γεωργίας Μπίκα, Αθανάσιος Ζιώγας, σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr εξηγεί ότι «η ανακρίτρια θα δει τον φάκελο και μπορεί να διατάξει περαιτέρω έρευνα. Δηλαδή, ενώ στα αποτελέσματα των τοξικολογικών φαίνεται ότι έχει παρθεί γενετικό υλικό από ένα δράστη, ο τεχνικός σύμβουλος υποστηρίζει ότι έπρεπε να παρθεί και από άλλο εμπλεκόμενο άτομο, διότι είναι ομοζυγωτικοί δίδυμοι, άρα μπορεί να έχουν ίδιο γενετικό υλικό».

Ο κ. Ζιώγας συνεχίζει και επισημαίνει ότι «πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά, οι δικαστές έχουν την κρίση τους και θα δουν την πραγματικότητα», επισημαίνοντας επίσης ότι η Γεωργία Μπίκα «παλεύει και προσπαθεί καθημερινά να επανέλθει στην κανονική της ζωή».