Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ANT1, παραδέχθηκε πως δεν έχει κινηθεί ακόμη η διαδικασία για την επιστροφή των χρημάτων που είχε εισπράξει παρανόμως ο Μένιος Φουρθιώτης, μέσω του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ.

Ads

«Έγιναν καταχρήσεις στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ. Αντιμετωπίστηκε το θέμα αυτό, νομοθετικά, από τον Δεκέμβριο. Ήρθε η κυβέρνηση λοιπόν τότε και έβαλε το πλαφόν. Μετά τη νομοθετική παρέμβαση αυτή, εγώ αρνήθηκα να κάνω τις πληρωμές που ζητούσε εκείνος (ο Μένιος Φουρθιώτης), για τους μήνες Οκτώμβριο με Δεκέμβριο, παρά τα εξώδικα που είχε στείλει. Το Δημόσιο, έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να ζητήσει πίσω, τα χρήματα που έχουν δοθεί. Πράγματι πάντως ο έλεγχος των υπηρεσιών επισπεύθηκε μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε για τη συγκεκριμένη υπόθεση (Φουρθιώτη). Έστειλα το θέμα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους το οποίο θα απαντήσει το επόμενο διάστημα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης, απαντώντας στις σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Σημειώνεται παράλληλα ότι, ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, με δηλώσεις του στο OPEN, την Τετάρτη, ανέφερε πως τα χρήματα που έλαβε ο κ. Φουρθιώτης δεν έχουν επιστραφεί, επισημαίνοντας ότι «αυτό είναι ζήτημα της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου».