Πρόταση παραπομπής 21 ατόμων ενώπιον του τριμελούς εφετείου Κακουργημάτων πρότεινε η εισαγγελέας Ελένη Μιχαλοπούλου, στην υπόθεση Folli Follie.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η κα. Μιχαλοπούλου πρότεινε την παραπομπή σε δίκη του ιδρυτή Δημήτρη Κουτσολιούτσου, του γιού και της συζύγου του, καθώς και 18 συγκατηγορούμενούς τους για την υπόθεση των ανακριβών οικονομικών στοιχείων που εμφάνιζε η Folli Follie έως τις αρχές του 2018.

Με την ογκώδη πρότασή της 616 σελίδων, η κα. Μιχαλοπούλου ζητά συνολικά την παραπομπή σε δίκη 21 από τους 31 κατηγορούμενους. Μεταξύ των προσώπων που εισηγείται να δικαστούν, είναι και τέσσερα καταζητούμενα πρόσωπα, στελέχη του ασιατικού σκέλους του ομίλου. Για οκτώ κατηγορούμενους, η εισαγγελέας εισηγείται την απαλλαγή τους, ενώ για δύο ζητά να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη λόγω θανάτου. Παραπέμπει τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο και τον γιο του Τζώρτζη για πέντε συνολικά κακουργήματα, που αφορούν απάτη σε βάρος του επενδυτικού κοινού, νομιμοποίηση παράνομων εσόδων, χειραγώγηση της αγοράς, συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη εγκληματικής οργάνωσης και πλαστογραφία. Η πρόταση για τον Δημήτρη Κουτσολιούτσο ,επιπλέον, περιλαμβάνει παραπομπή για το αδίκημα της κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα. Κατά την εισαγγελική λειτουργό, η σύζυγος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου πρέπει να παραπεμφθεί για τα κακουργήματα της απάτης, νομιμοποίησης παράνομων εσόδων και χειραγώγησης της αγοράς.

Η εισαγγελέας κρίνει ότι πατέρας και ο γιός συγκρότησαν «επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα», από κοινού με τον οικονομικό επικεφαλής του ασιατικού σκέλους του ομίλου, με σκοπό την κατ’ εξακολούθηση τέλεση πλαστογραφίας και απάτης «υπό οποιαδήποτε συμμετοχική έκφανση, προς σκοπό αποκόμισης παράνομου περιουσιακού οφέλους, διαμοιράζοντας τα παράνομα κέρδη ανάλογα με τον ρόλο, τη δραστηριότητα και την ιεραρχική τους θέση, βλάπτοντας ή αποσκοπώντας να βλάψουν την περιουσία ιδιωτών και Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ( ΝΠΔΔ)».

Ads

Το επόμενο διάστημα η υπόθεση θα κριθεί από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο θα κρίνει αν και ποιοι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν σε δίκη, σε μια υπόθεση που έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό σκάνδαλο του 21ου αιώνα στην Ελλάδα.