Καθημερινά έρχονται στο φως στοιχεία σχετικά με το χρονικό της σκανδαλώδους αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου. Ήδη έχει αποκαλυφθεί ότι η ιατρική εξέταση βάσει της οποίας ο εκ των πρωταγωνιστών του σκανδάλου Energa-Hellas Power έλαβε ποσοστό αναπηρίας 70% και εγκρίθηκε η αποφυλάκισή του, ανήκει σε άλλον ασθενή. Επιπλέον, μια γιατρός έχει δηλώσει πως πλαστογραφήθηκε η υπογραφή σε μια από τις βασικές ιατρικές γνωματεύσεις, ενώ παράλληλα έχει μπει ήδη στο μικροσκόπιο των αρμόδιων δικαστικών αρχών το έγγραφο της διοικήτριας του Ευαγγελισμού, Π. Γκουλάκη – Μητσάκη, σύμφωνα με το οποίο η γνωμάτευση για τον Φλώρο, φέρει «ανυπόστατη» σφραγίδα.

Ads

Η επανεκτίμηση του ιατρικού φακέλου του Αριστείδη Φλώρου, την περασμένη Παρασκευή, αφενός μείωσε το ποσοστό αναπηρίας του στο 55% (από 70%), αφετέρου ήταν η βασική αιτία ανατροπής του βουλεύματος, με το οποίο οδηγήθηκε εκ νέου στις φυλακές.

Σε κάθε περίπτωση, ήδη «τρέχουν» δυο παράλληλες έρευνες για την υπόθεση, καθώς εκτός της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς, που έχει εκ των πραγμάτων αναλάβει τη διαλεύκανσή της, έχει διαταχθεί από το υπουργείο Υγείας ένορκη διοικητική εξέταση για τι γνωματεύσειs των γιατρών του ΕΣΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες, την εν λόγω ΕΔΕ έχει αναλάβει να διενεργήσει, αλλά και να ολοκληρώσει σύντομα, το αργότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ο επικεφαλής της νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου «Γεννηματάς», Νικόλαος Γεωργακούλιας.

Στο στόχαστρο δεν μπαίνουν πλέον μόνο οι γιατροί που πιθανώς να γνώριζαν ή να συμμετείχαν στη διαδικασία έκδοσης πλαστών εγγράφων και πιστοποιητικών για να απαλλαγεί ο καταδικασμένος Αρ. Φλώροs για την υπόθεση τηs Εnerga-Ηellas Power, αλλά και διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΣΥ που μπορεί να δωροδοκήθηκαν.

Ads

Από κόσκινο θα περάσουν επίσης, όπως είναι φυσικό, και τα ΚΕΠΑ και οι επιτροπές στις οποίες εργάζονται γιατροί, αφού αναμένεται να «ξεσκονιστεί» όλο το σύστημα εγκρίσεων μέσω ιατρικών γνωματεύσεων.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ο γιατρός (πιο συγκεκριμένα πρόκειται για καθηγητή Ψυχιατρικής στο Αττικό Νοσοκομείο)  που υπέγραψε το πιστοποιητικό αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου φέρεται να είναι ο ίδιο που είχε παράσχει ανάλογο πιστοποιητικό και στη Βίκυ Σταμάτη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί την υπόθεση κι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καθώς έχει ήδη ζητήσει τα στοιχεία για τις ιατρικές γνωματεύσεις του Αριστείδη Φλώρου
προκειμένου να κινήσει άμεσα τις πειθαρχικές διαδικασίες, σε περίπτωση που διαπιστωθεί εμπλοκή των μελών του.

Την ίδια στιγμή, έντονη πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento περί της εμπλοκής του του ανιψιού αλλά και συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Αλέξανδρου Δημητριάδη, στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Αριστείδη Φλώρο, και μάλιστα την εποχή του σκανδάλου Energa-Hellas Power. Ο ίδιος ο κύριος Δημητριάδης προανήγγειλε χθες μέσω ανάρτησής του στο twitter την κατάθεση αγωγής και μηνύσεων εναντίον του εκδότη της εφημερίδας, Κώστα Βαξεβάνη.

Η αποφυλάκιση, ο σάλος, η σύλληψη κι αναίρεση του βουλεύματος 

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα όταν ανακοινώθηκε η αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, ο οποίος εξέτιε ποινή κάθειρξης 21 ετών χωρίς αναστολή για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Στην πραγματικότητα ο 39χρονος επιχειρηματίας είχε εκτίσει μόλις τέσσερα πραγματικά χρόνια, καθώς, εκμεταλλευόμενος τις ευεργετικές διατάξεις τον άρθρου 110Α του ΠΚΔ, επικαλέστηκε ψυχιατρικά προβλήματα και κρίσεις επιληψίας και προσκόμισε πιστοποιητικά για αναπηρία σε ποσοστό 70%, που έγιναν δεκτά από το δικαστικό συμβούλιο και πλέον ελέγχονται ως πλαστά ή ασαφή. Η είδηση της αποφυλάκισής του ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, η οποία οδήγησε στο να μπουν οι πραγματικές συνθήκες αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου στο μικροσκόπιο των αρμόδιων αρχών και να οδηγηθεί τελικά άμεσα πίσω στις φυλακές Χαλκίδας.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικές αρχές προσήγαγαν τον Αριστείδη Φλώρο το βράδυ της Παρασκευή στη ΓΑΔΑ, ενώ λίγο αργότερα η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη. Την ίδια ώρα, σε έκτακτη συνεδρίασή του το Συμβούλιο Εφετών Εύβοιας έκανε δεκτή την έφεση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρου Σοφουλάκη, κατά του βουλεύματος αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου.