Η ΝΔ υποστήριξε ότι ο Γρ. Δημητριάδης, ανιψιός και σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν «μάρτυρας κατηγορίας» στην υπόθεση Φλώρου. Όμως ο εν λόγω δεν φαίνεται να καταθέτει κατά του Φλώρου ενώ επιπλέον αποτελεί και συνεταίρο του σε εταιρεία που είναι ενεργή ακόμη και σήμερα.

Ads

Ο Γρ, Δημητριάδης, σύμφωνα με το Documento, κατέθεσε στις 11 Οκτωβρίου του 2012, στον ανακριτή Σπυρίδωνα Γεωργουλέα για τη σχέση που είχε με την Energa και το ρόλο που έπαιξε στη σύσταση των offshore εταιρειών του Φλώρου. 

Στην κατάθεση, παραδέχεται τα σχετικά με τις offshore υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζει τίποτα για παράνομες ενέργειες. Δεν φαίνεται πουθενά να καταθέτει κατά του Φλώρου απλώς κάθε μάρτυρας που καλείται από τον Εισαγγελέα ή τον Ανακριτή και στη συνέχεια καταθέτει στο δικαστήριο είναι «μάρτυρας κατηγορητηρίου» ή «κατηγορίας», καθώς καλείται από την κατηγορούσα αρχή. 

Η ΝΔ υποστηρίζει επίσης πως ο Δημητριάδης αποχώρησε το 2012 από την Energa. Ωστόσο, το σκάνδαλο εξελίχθηκε πριν από τον Ιανουάριο του 2012. 

Ads

Διαβάστε επίσης – Μαξίμου: Πέντε ερωτήματα για τις σχέσεις του ανιψιού Μητσοτάκη με τον Φλώρο

Επιπλέον ο Δημητριάδης κατέθεσε στον ανακριτή ότι «η εταιρεία μου συνεργάστηκε με τον όμιλο επιχειρήσεων ENERGA από το 2010 έως τον Ιανουάριο του 2012 οπότε και παραιτήθηκα»

Όπως προκύπτει όμως από το ΓΕΜΗ, ο Γρ. Δημητριάδης είναι μέλος των ΔΣ και άλλων εταιρειών των Φλώρων ως το 2013. Πρόκειται για τις εταιρείες LINK2U A.E και LINK2U Cretid. Σε μία από αυτές μάλιστα είναι και πρόεδρος. Επίσης φαίνεται να αντικαθιστά κατά καιρούς στις διοικήσεις την αδελφή του Φλώρου, Καρολίνα. 

Το κυριότερο όμως είναι ότι ο Γρ. Δημητριάδης έχει από κοινού με τον Αριστείδη Φλώρο την εταιρεία «ΑΡ ΦΛΩΡΟΣ – ΓΡ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Α.Ε» η οποία σήμερα είναι ενεργή μετά από αλλαγή επωνυμίας ως PRIOR.