Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η στάση της γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου αναφορικά με τον απεργό πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη, ο οποίος παρά τις υποσχέσεις βρίσκεται για 17η σήμερα ημέρα στα υπόγεια των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού – υποτίθεται σε καραντίνα – και όχι στο κελί του. 

Ads

Η Σοφία Νικολάου, η οποία να σημειωθεί ότι αρχικά είχε αρνηθεί να υπογράψει προκειμένου ο Βασίλης Δημάκης να επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού και τις σπουδές του, μετά τη βίαιη μεταγωγή του στις φυλακές Γρεβενών, έσπευσε χθες, με μία δήλωση που αποπνέει βαθύ αυταρχισμό, να υπερασπιστεί την εκδικητική συμπεριφορά που υφίσταται ο απεργός πείνας. 

«Το να σου κουνάνε το δάχτυλο για δήθεν άσκηση πολιτικής στην περίπτωση Δημάκη με εμμονές και φανατισμό, άνθρωποι που έκαναν σημαία την ιδεοληψία, είναι τουλάχιστον αστείο. Μόνη απάντηση, η νομιμότητα. Γιατί στις δικές μας βάρδιες… δεν θέλουμε “στραβές”. @RenaDourou». 

Δεν είναι η πρώτη φορά που η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής λέγει και πράττει με τρόπο που αποδεικνύει ότι τόσο η δική της, όσο και η κυβερνητική πολιτική λίγη σχέση έχουν με το σωφρονισμό και την επανένταξη. Εξάλλου, το γεγονός ότι σύμβουλος της προεκλογικής της εκστρατείας ήταν ο Τζορτζ Τζιτζίκος, ένας από τους βασικούς συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ είναι ενδεικτικό των απόψεών της.

image

Διαβάστε επίσης:

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Δημάκης σε δήλωση του κάνει λόγο για «εκδικητικό βασανισμό», «εμπαιγμό και κοροϊδία από την γγ Εγκληματικής πολιτικής», όπως αναφέρει για την Σοφία Νικολάου, την οποία κατηγορεί για «στοχευμένους και πονηρούς χειρισμούς».