Ενώπιον της Ανακρίτριας οδηγήθηκαν σήμερα οι τρεις παιδοβιαστές, 33, 36 και 34 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για γενετήσια πράξη με ανήλικο έναντι αμοιβής και είναι μεταξύ των έξι συλληφθέντων για την φρικιαστική υπόθεση του βιασμού και εκπόρνευσης 12χρονης στα Σεπόλια.

Ads

Παράλληλα η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται, καθώς έχουν βρεθεί 213 άνδρες που συνομιλούσαν μέσω της εφαρμογής γνωριμιών με την 12χρονη ανήλικη, ενώ νέες σοκαριστικές πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την αποτρόπαια υπόθεση.

Υπόνοιες πως ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλα παιδιά, τα οποία να έζησαν τον ίδιο εφιάλτη με την 12χρονη λόγω της δράσης του φερόμενου «εγκέφαλου» Ηλία Μίχου, άφησε ο Απόστολος Λύτρας, συνήγορος της μητέρας του κοριτσιού, που είναι επίσης κατηγορούμενη για την υπόθεση.

Σύμφωνα με όσα είπε, «ο κατηγορούμενος (σ.σ. Ηλίας Μίχος) κέρδιζε με διάφορους τρόπους την εμπιστοσύνη της οικογένειας και την εμπιστοσύνη από άλλες οικογένειες με παιδιά. Στο κατάστημά του σύχναζαν κι άλλα παιδιά» και τόνισε πως έχει δεχτεί τηλεφωνήματα όπου τού αναφέρθηκαν περιστατικά με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο.

Ads

«Υπάρχουν άλλες δύο κοπέλες που καταγγέλλουν, αυτή τη στιγμή είναι 18 χρόνων άλλα όταν τα έπαθαν ήταν ανήλικα. Φαίνεται ότι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν και άλλα παιδιά για να τα ώθησαν στην πορνεία».

Ενδεικτική είναι και η μαρτυρία ενός κατοίκου της περιοχής, ο οποίος μίλησε την Κυριακή το πρωί στο Mega, προχωρώντας σε αποκαλύψεις. «Δεν είναι λίγοι οι γείτονες που έχουν συνευρεθεί με το παιδί. Ερχονταν επώνυμοι εδώ. Ετρωγαν, αγκαλιάζονταν, φιλιόντουσαν με τον 53χρονο και μετά έπαιρναν το παιδί και εξαφανίζονταν. Ανάμεσά τους ήταν ένας μεγαλοδικηγόρος, τρεις καλλιτέχνες, δύο πολιτικοί ακόμα και ιερείς. Εάν δεν βγουν άμεσα τα ονόματα, θα σας τα αποκαλύψω εγώ. Μόνο έτσι θα κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια».

Ποιοι είναι οι έξι, μέχρι στιγμής, συλληφθέντες

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου

Περίπου 40 μέρες μετά από την καταγγελία της μητέρας, η οποία ενημερώθηκε από συγγενείς για το βιασμό του 12χρονου κοριτσιού, συλλαμβάνονται δύο άνδρες, 53 ετών και 42 ετών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενοι για βιασμό 12χρονης κατ΄εξακολούθηση και άλλα αδικήματα.

Η 12χρονη εργαζόταν στο κατάστημα που διατηρεί ο 53χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι την κακοποιούσε σεξουαλικά, την βιντεοσκοπούσε και την εκπόρνευε.

Στην κατοχή του 53χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 πιστόλια, 572 φυσίγγια, 21 μαχαίρια, ξιφολόγχη, 2 φορητοί υπολογιστές και σκληρός δίσκος, ενώ στην κατοχή του 42χρονου φορητός υπολογιστής και 2 usb.

Την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, κι αφού συγκλονισμένη η ελληνική κοινωνία απαιτεί στην πλειονότητά της τα στοιχεία όλων των εμπλεκομένων, δίνονται από την αστυνομία στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δύο παιδοβιαστών.

Ηλίας Μίχος

image

Πρόκειται για τον Ηλία Μίχο του Παναγιώτη και της Γιασεμής, γεννημένος στις 30-12-1969 στο Αγρίνιο. Οι αποκαλύψεις που ακολουθούν για τον παιδοβιαστή είναι καταιγιστικές και εξοργιστικές. Υπεράνω υποψίας, «καθωσπρέπει» πολίτης, με διασυνδέσεις από κυβερνητικά στελέχη, αυτοδιοικητικούς παράγοντες έως και ιερείς, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε «εσωτερική ενημέρωση» από αστυνομικούς για την καταγγελία και την έρευνα που θα γινόταν σε βάρος του για την υπόθεση του βιασμού του 12χρονου παιδιού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και στοιχεία για απευθείας αναθέσεις από το Δημόσιο προς τον παιδοβιαστή, η κομματική ιδιότητα του οποίου ανεστάλη από τη ΝΔ μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις.  Σημειώνεται πως και η σύζυγός του, η οποία φέρεται να επιχείρησε να συγκαλύψει την υπόθεση, διεγράφη από την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη.

Στην εξοργιστική απολογία του μεταξύ άλλων είπε ότι ο βιασμός ήταν «συνεύρεση με συναίνεση» και πως γνώριζε την ηλικία της 12χρονης αλλά φαινόταν μεγαλύτερη.

Ιωάννης Σοφιανίδης

image

Ο 42χρονος Ιωάννης Σοφιανίδης του Ευάγγελου και της Ζηνοβίας, γεννηθέντας την 2-1-1980 στη Νίκαια Αττικής, συνελήφθη μαζί με τον 53χρονο, ως «πελάτης» του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι κάτοικος Ασπροπύργου και εργάζεται ως μηχανικός αυτοκινήτων σε μεταφορική εταιρεία. Ο ίδιος έχει τρία ανήλικα παιδιά, με το μεγαλύτερο να είναι ένα κορίτσι 12 ετών, όσο και το παιδί που βίαζε.

Φέρεται να είπε ότι ήρθε σε επαφή για περισσότερες από μια φορές και ότι έδωσε και χρήματα, αλλά στην ίδια και όχι στον συγκατηγορούμενό του, τον  Ηλία Μίχο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, σε βάρος του Ηλία Μίχου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα του βιασμού ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένης περίπτωσης κατάχρησης ανηλίκου από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανήλικου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, γενετήσια πράξη με ανήλικο και παράνομη βία σε βάρος ανήλικου, διακεκριμένης εμπορίας ανθρώπων ενώ δίωξη του ασκήθηκε και για παράνομη οπλοκατοχή.

Παράλληλα, η δικογραφία σε βάρος του 42χρονου αφορά το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση.

Και οι δύο κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου

Συλλαμβάνεται η 37χρονη μητέρα του παιδιού και «μοιράζεται» με τον ήδη προσωρινά κρατούμενο πρώην εργοδότη της, Ηλία Μίχο, την κατηγορία για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας.

image

Στοιχεία που σχετίζονται με μικρά χρηματικά ποσά που φαίνεται να έχει δεχθεί σε λογαριασμό της τα οποία, σύμφωνα με τον εκ των συνηγόρων της Απόστολο Λύτρα, δεν εμβάστηκαν από τον συγκατηγορούμενο της για μαστροπεία, αλλά από άλλα πρόσωπα. Φαίνεται, επίσης, πως ένα από τα στοιχεία που την φέρνουν αντιμέτωπη με τη δικαστική λειτουργό είναι η ενεργοποίηση του ψεύτικου προφίλ του κοριτσιού σε ιστότοπο ραντεβού, από το WiFi του σπιτιού. Το στοιχείο αυτό, κατά τη δικογραφία, καθιστά την 37χρονη μητέρα ύποπτη ως συνδιαχειρίστρια του επίμαχου λογαριασμού που είχε δημιουργήσει ο Ηλίας Μίχος.

Η θέση της κατηγορουμένης είναι κάθετη, πως δεν έκανε ποτέ κάτι σε βάρος του παιδιού και πως όταν πληροφορήθηκε από συγγενικό της πρόσωπο όσα γίνονταν με τον Ηλία Μίχο, την έκαναν έξαλλη. Προς επίρρωση του ισχυρισμού της, η γυναίκα επικαλείται τα μηνύματα που φαίνεται να του είχε στείλει, στα οποία εμφανίζεται έξαλλη και απειλεί να «του φάει το λαρύγγι».

Ο ίδιος ο 53χρονος, λίγες ώρες πριν εκδοθεί το ένταλμα για τη μητέρα, απολογούμενος ενώπιον της Ανακρίτριας για βιασμό και μαστροπεία σε βάρος της 12χρονης, φέρεται να έβαλε την 37χρονη στο κάδρο της μαστροπείας, λέγοντας πως θεωρεί ότι «η μητέρα γνώριζε».

Η συνήγορος της 37χρονης Ασπασία Ταραχοπούλου δήλωσε πως όσα ισχυρίστηκε ο Ηλίας Μίχος στην Ανακρίτρια αποδεικνύουν ουσιαστικά πως η μητέρα του κοριτσιού δεν γνώριζε τίποτα.

Η υπεράσπιση της μητέρας του παιδιού επιμένει πως δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος της και πως όσα την κατέστησαν κατηγορούμενη δεν είναι σημαντικά και πάντως υπάρχουν εξηγήσεις που θα παραθέσουν ενώπιον της δικαστικής λειτουργού. Ειδικά για τα ποσά που εντοπίστηκαν στον λογαριασμό της μητέρας, ο κ. Λύτρας έχει δηλώσει πως «η 12χρονη έχει δώσει εξηγήσεις για το πώς έγινε η διαδικασία, ότι πήρε το ΙΒΑΝ της μητέρας και είχε στην κατοχή της την κάρτα, το οποίο το έδωσε στον Μίχο. Αυτό έχει πει η μικρή».

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου

Συλλαμβάνεται ο 33χρονος Α.Λ., ανύπαντρος και υπάλληλος φαρμακαποθήκης, από την Αγία Βαρβάρα, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα.

image

Ο 33χρονος που η 12χρονη κατονόμασε κατηγορείται ότι βίασε το κορίτσι δύο φορές.

Αντιμετωπίζει την κατηγορία της γενετήσιας πράξης με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη, έναντι αμοιβής, κατ’ εξακολούθηση, καθώς ο ίδιος φέρεται να έκανε λόγο για τρία ραντεβού, όπου τις δύο φορές έφυγε και τη μία ακυρώθηκε.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου

Συλλαμβάνεται ο 36χρονος Ν.Κ., διοικητικός υπάλληλος του νοσοκομείου «Μεταξά» και αυτός ανύπαντρος, κάτοικος Δυτικής Αττικής, που φέρεται να βίασε τουλάχιστον μία φορά το παιδί. 

image

Ο παιδοβιαστής φέρεται να είναι «πελάτης» του Μίχου και του αποδίδεται επίσης η κατηγορία της  γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής.

Άμεσα τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ κινούνται οι διαδικασίες για την απόλυσή του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας «ο 36χρονος κατηγορείται ότι απέκτησε επαφή με την 12χρονη ανήλικη μέσω διαδικτυακής εφαρμογής συνομιλιών και ακολούθως συναντήθηκε μαζί της στην περιοχή των Σεπολίων και προέβη στην ανωτέρω αξιόποινη πράξη, έναντι αμοιβής».

Ο 36χρονος, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, φέρεται να υποστήριξε ότι ο ίδιος την πέρασε για ενήλικη.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου

Συλλαμβάνεται ο 34χρονος Ε.Κ., κάτοικος Πετρούπολης.

image

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εργάζεται στην επιχείρηση της οικογένειάς του, συνομιλούσε μέσω διαδικτυακής εφαρμογής με την 12χρονη, ενώ κατηγορείται ότι συνευρέθηκε μαζί της έναντι αμοιβής.

Και αυτός ο παιδοβιαστής φαίνεται να ήρθε σε επαφή αρχικά με το προφίλ που είχε δημιουργήσει μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ο Μίχος και εκεί να έκλεισε ραντεβού.

Αλλοι 200 και..

Την ίδια ώρα, η Αστυνομία φαίνεται πως βρίσκεται κοντά στη σύλληψη δύο ακόμα βιαστών του κοριτσιού, ενώ σύντομα αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα και για τον «Μιχάλη», το συνεργό του Ηλία Μίχου που έχει περιγράψει στις αρχές κατά την κατάθεση της η 12χρονη.

Επίσης, οι αρχές προχώρησαν την Κυριακή στην ταυτοποίηση δύο ανθρώπων οι οποίοι είχαν επικοινωνία με την 12χρονη από τα Σεπόλια.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, αμφότεροι εμφανίστηκαν την Κυριακή στη ΓΑΔΑ και δήλωσαν πως συνομιλούσαν με την 12χρονη, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών.

Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκαν ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη.

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκαν οι ίδιοι, κανένας από τους δυο δεν προχώρησε σε σεξουαλική επαφή με το ανήλικο κορίτσι.

Αμφότεροι, αφού εξετάστηκαν ενόρκως, αποχώρησαν, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους στην υπόθεση.