Ερωτήματα προκύπτουν από τις καταθέσεις των εμπλεκόμενων στην υπόθεση βιασμού σε πρωτοχρονιάτικο πάρτι σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη

Ads

Σύμφωνα με την καταγγελία της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, ο Βασίλης Λεβέντης είναι ο άνθρωπος που τη βίασε, ενώ ο ίδιος ισχυρίζεται ότι συνευρέθηκαν ερωτικά με τη συνέναισή της. Οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι είναι ο Ευαγόρας Λεβέντης, αδελφός του Βασίλη, τον οποίο έχει επίσης αναγνωρίσει η Γεωργία Μπίκα, ο φίλος τους Βασίλης Τραφαλής, ο οποίος βρισκόταν στο πάρτι και ο Κωνσταντίνος Περογιαννάκης, διοργανωτή όπως φαίνεται του πάρτι.

Οι καταθέσεις και των τεσσάρων είναι πανομοιότυπες, αγνοώντας όμως ένα βασικό στοιχείο: Το γεγονός πως η Γεωργία Μπίκα, όπως προκύπτει μέχρι στιγμής από τις μαρτυρίες, αρχικά αποχώρησε από το πάρτι, κατέβηκε από τον τέταρτο όροφο στη ρεσεψιόν, έκλεισε και πλήρωσε ένα δωμάτιο καθώς δεν ήταν σε θέση να οδηγήσει αλλά ούτε και να βρει το αμάξι της και στη συνέχεια ανέβηκε για να κοιμηθεί.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ιστορία που κατήγγειλε και στις αρχές η κοπέλα και στη συνέντευξη που έδωσε, οι 3 από τους εμπλεκόμενους τη βρήκαν στο διάδρομο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση και κάπως έτσι βρέθηκε στον έκτο όροφο και στο δωμάτιο που ξύπνησε την επομένη, που δεν ήταν αυτό του πάρτι.

Ads

Στις πανομοιότυπες καταθέσεις, λοιπόν, οι εμπλεκόμενοι φαίνεται να έχουν παραλείψει αυτό το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξαιρετικά κρίσιμο προφανώς για όλη την υπόθεση και την δικαστική της εξέλιξη. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σημαντικό κενό στην υπόθεση, καθώς τόσο η 24χρονη όσο και η 17χρονη φίλη της που ήταν παρούσα έχουν καταθέσει πως κατέβηκαν μαζί οι δυο τους και η 24χρονη γύρισε στη ρεσεψιόν κι έκλεισε δωμάτιο.

Μάλιστα, η εκδοχή της καταγγέλλουσας φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από το ξενοδοχείο, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δίπλα της στην σουίτα όπου καταγγέλλει πως βιάστηκε βρέθηκε η κάρτα του δωματίου, κάτι που αναιρεί και την κατάθεση ενός εξ αυτών που λέει πως είχε το σχετικό φακελάκι που δίνουν τα ξενοδοχεία με τις κάρτες στα χέρια της αλλά δεν είχε κάρτα μέσα.

Μάλιστα, οι εμπλεκόμενοι στις καταθέσεις τους δίνουν διαφορετικές ώρες που συνέβησαν καθένα από τα όσα καταγγέλλονται, ενώ εντύπωση προκαλεί πως ο Περογιαννάκης στην κατάθεσή του λέει πως «φαινόταν εμφανώς πως η κοπέλα είχε καταναλώσει αλκοόλ» όταν την πρωτοείδε, ενώ ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος συνελήφθη μετά την καταγγελία τονίζει πως «ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι η συγκεκριμένη κοπέλα βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης».

Τι συμβαίνει με τις κάμερες

Όπως έχει γίνει γνωστό το ξενοδοχείο που συνέβησαν όλα έχει δώσει στις αρχές υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. Ωστόσο, προβληματισμό και ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι το υλικό αφορά μόνο κάμερες από τους εξωτερικούς χώρους και όχι από τους ορόφους που βρίσκονται τα δωμάτια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, από τις 3 Ιανουαρίου το ξενοδοχείο κατέθεσε στις αρχές υλικό από την μπροστινή κάμερα ασφαλείας της εισόδου, αλλά και από την πλαϊνή είσοδο. Δεν κατέθεσε όμως υλικό από κανέναν εσωτερικό χώρο, ενώ έδωσε τα στοιχεία για τα δωμάτια που κοιμήθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.