“Ξετυλίγεται” σιγά-σιγά το κουβάρι αναφορικά με την υπόθεση του βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, καθώς συνεχίζονται οι συλλήψεις αλλά και οι ταυτοποιήσεις εμπλεκόμενων ατόμων, ενώ σήμερα αναμένονται και οι απολογίες δυο “πελατών” του Μίχου αλλά και της μητέρας του κοριτσιού.

Ads

Το βράδυ της Κυριακής, οι αρχές προχώρησαν στην ταυτοποίηση δύο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν επικοινωνία με το κορίτσι.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, αμφότεροι εμφανίστηκαν την Κυριακή στη ΓΑΔΑ και δήλωσαν πως συνομιλούσαν με την 12χρονη, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών.

Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκαν ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες συνομιλούσαν, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής γνωριμιών, με άτομο που πιθανόν προσομοιάζει στην ανήλικη που έχει πέσει θύμα μαστροπείας στα Σεπόλια.

Ads

Ωστόσο, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκαν οι ίδιοι, κανένας από τους δυο δεν προχώρησε σε σεξουαλική επαφή με το ανήλικο κορίτσι.

Λίγο νωρίτερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων είχαν περάσει χειροπέδες σε έναν 34χρονο άνδρα, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν ανάμεσα στα άτομα που βίασαν το ανήλικο κορίτσι.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος εργαζόταν στην επιχείρηση της οικογένειάς του, θα οδηγηθεί ενώπιον των ανακριτικών αρχών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, συνομιλούσε με τη 12χρονη μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής ανώνυμων επικοινωνιών και από εκεί κατάφεραν οι αρχές να τον ταυτοποιήσουν.

Σήμερα οι απολογίες δυο “πελατών” του Μίχου και της μητέρας

Την ίδια ώρα ενώπιον του ανακριτή οδηγούνται σήμερα Δευτέρα ένας 36χρονος κι ένας 33χρονος που κατηγορούνται πως βίασαν έναντι αμοιβής το κορίτσι, αλλά και της 37χρονης μητέρας του, η οποία κατηγορείται για μαστροπεία.

Σημειώνεται πως αναφορικά με τον 36χρονο, ο οποίος συνελήφθη το Σάββατο το βράδυ, φέρεται να υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι συνομιλούσε με το κορίτσι αλλά δεν βρέθηκε μαζί της. Ο 36χρονος, που είναι κάτοικος Δυτικών Προαστίων και διοικητικός υπάλληλος στο νοσοκομείο Μεταξά, ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς κατηγορούμενος ότι είχε βιάσει τη 12χρονη στο αυτοκίνητο του στο μετρό των Σεπολίων.

Ύστερα από την σύλληψή του και και κατόπιν σχετικής εντολής του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο 36χρονος ετέθη σε διαθεσιμότητα ενώ κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την απόλυσή του.

Πρόκειται για τον τρίτο άνδρα από τα ταυτοποιημένα πρόσωπα που συνομιλούσαν διαδικτυακά με το κορίτσι, για το οποίο έχει διαπιστωθεί ποινική εμπλοκή. Οι έρευνες στη λίστα των 213 που επισκέφτηκαν το προφίλ της 12χρονης συνεχίζονται στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ηλίας Μίχος έχει ήδη οδηγηθεί στις φυλακές Γρεβενών ενώ ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης στις φυλακές Τρίπολης.

Κοντά στον «Μιχάλη» οι αρχές

Επιπλέον, κοντά στην ταυτοποίηση του «Μιχάλη», του άνδρα δηλαδή που φέρεται να συνόδευε τη 12χρονη στα «ραντεβού» που της κανόνιζε ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, βρίσκονται οι Αρχές. Ο ρόλος του θεωρείται κρίσιμος, καθώς όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, δεν αποκλείεται να αποκαλύψει και άλλα ανήλικα θύματα, πέρα από τη 12χρονη.

Τον «κύριο Μιχάλη» κατονόμασε το ανήλικο κορίτσι στην πρώτη του κατάθεση στις 17 Σεπτεμβρίου στην Υποδιεύθυνση προστασίας Ανηλίκων ως το άτομο που την συνόδευε στα οχήματα των πελατών.

Σε κάθε περίπτωση, δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να υπάρξουν και άλλα εντάλματα σύλληψης.

Η έρευνα στον οίκο ανοχή και η σύνδεση με τη μητέρα

Την ίδια στιγμή, η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών βρίσκεται το βιντεοληπτικό υλικό από τον οίκο ανοχής στο οποίο, σύμφωνα με καταγγελία, αποτυπώνεται η 12χρονη μαζί με τον Ηλία Μίχο. Μέχρι στιγμής, οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να «ανοίξουν» το επίμαχο αρχείο, που ενδεχομένως να δώσει απαντήσεις, ακόμα και για τη χρονική περίοδο, όπου ξεκίνησε ο εφιάλτης του κοριτσιού.

«Ο 53χρονος ερχόταν στον χώρο μου, εκεί που έχω τον οίκο ανοχής στο Γκάζι και έφερνε και τη 12χρονη μαζί του. Την έφερνε για να πάει με πελάτες και, μάλιστα, με επώνυμους πελάτες. Αυτό γινόταν επί δύο ολόκληρους μήνες, πριν από ένα τρίμηνο περίπου», ανέφερε κατά την καταγγελία της η Κωνσταντίνα Καρατζιώτη, η οποία συστήθηκε ως πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών Ελλάδος και παρέδωσε το USB με το υλικό. Η αστυνομία προχώρησε σε επιτόπια έρευνα στο χώρο, την Τετάρτη (12/10), και έκανε 4 συλλήψεις καθώς διαπιστώθηκε ότι ο οίκος ανοχής λειτουργούσε παράλληλα παρότι είχε σφραγιστεί. Μάλιστα, ανάμεσα στις πληροφορίες που εξετάζουν οι Αρχές είναι και το ενδεχόμενο η μητέρα της 12χρονης να εργαζόταν στο παρελθόν στον οίκο ανοχής και να έπαιρνε εκεί μαζί της το παιδί.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» και τα μηνύματα της 38χρονης μητέρας προς τον Ηλία Μίχο.

Κατά πληροφορίες, το πρώτο μήνυμα εστάλη στις 8 Σεπτεμβρίου, με την 38χρονη να ζητά 100 ευρώ για να πάει το παιδί σε γιατρό και να πληρώσει ταξί ενώ στη συνέχεια εστάλη ένα ακόμη μήνυμα, μέσω του οποίου ζητούσε άλλα 100 ευρώ γιατί «έχει παγώσει η υπόθεση».

«Πολιτικοί, ιερείς και ένας μεγαλοδικηγόρος έπαιρναν το παιδί και εξαφανίζονταν»

Τέλος, νέες σοκαριστικές πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την αποτρόπαια υπόθεση βιασμού.

Συγκεκριμένα, ένας κάτοικος της περιοχής μίλησε την Κυριακή το πρωί στο Mega, προχωρώντας αποκαλύψεις.

«Ο,τι έκανε στο παιδί της, στη 12χρονη, η μάνα και όχι μόνο έκανε και η ίδια. Και λέω όχι μόνο στη 12χρονη γιατί τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν και άλλες αποκαλύψεις που αφορούν και στα άλλα παιδιά» ανέφερε.

Συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Δεν είναι λίγοι οι γείτονες που έχουν συνευρεθεί με το παιδί. Ερχονταν επώνυμοι εδώ. Ετρωγαν, αγκαλιάζονταν, φιλιόντουσαν με τον 53χρονο και μετά έπαιρναν το παιδί και εξαφανίζονταν. Ανάμεσά τους ήταν ένας μεγαλοδικηγόρος, τρεις καλλιτέχνες, δύο πολιτικοί ακόμα και ιερείς. Εάν δεν βγουν άμεσα τα ονόματα, θα σας τα αποκαλύψω εγώ. Μόνο έτσι θα κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια»