Ακόμα τρεις παιδοβιαστές αναγνώρισε η 12χρονη που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας στα Σεπόλια, καθώς βρέθηκε για τέταρτη φορά ενώπιον των αστυνομικών του Προστασίας Ανηλίκων. Στόχος των αρχών είναι μέσα από τις καταθέσεις και την παρουσίαση φωτογραφιών εμπλεκομένων να ανοίξει ένας νέος γύρος συλλήψεων των ατόμων που τη βίασαν πληρώνοντας τον Ηλία Μίχο.

Ads

Το κοριτσάκι, σύμφωνα με τις διαδικασίες, θα έδινε κατάθεση στην ανακρίτρια, η οποία έχει και το γενικό πρόσταγμα, όμως το γεγονός ότι είναι μικρό παιδί, επέβαλε η νέα κατάθεση να δοθεί και πάλι στους ειδικούς ψυχολόγους της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ζήτησαν να μάθουν περισσότερα στοιχεία για τα πέντε ραντεβού που πραγματοποιήθηκαν στον οίκο ανοχής, όπου ο Ηλίας Μίχος οδήγησε το παιδάκι, όπως επίσης της έδειξαν φωτογραφίες ταυτοποιημένων ατόμων που φέρεται να άφησαν ηλεκτρονικά ίχνη, καθώς μιλούσαν μαζί της.

Η μικρή αναγνώρισε τα συγκεκριμένα άτομα έπειτα από διαδικτυακή επαφή και ραντεβού που έκλεισαν μαζί της. Έτσι, οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έχουν στη διάθεσή τους όλα τα στοιχεία των συγκεκριμένων προσώπων, με τις συλλήψεις να γίνονται ενδεχομένως και τις επόμενες ώρες και να ολοκληρώνονται μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

Ads

Τρόμος στους χρήστες το Blindchat

Εν τω μεταξύ, οι ραγδαίες εξελίξεις με τις αναγνωρίσεις και ταυτοποιήσεις προσώπων έχουν προκαλέσει πανικό σε χρήστες της διαδικτυακής πλατφόρμας Blindchat, μέσω της οποίας κανονίζονταν οι βιασμοί της 12χρονης. Ο γνωστός δικηγόρος Όθωνας Παπαδόπουλος, είναι ο νομικός εκπρόσωπος δύο εκ των ατόμων, που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας του παιδιού. 

Ο δικηγόρος μίλησε στο MEGA για τους πελάτες του τονίζοντας ότι σύμφωνα με τα όσα έχουν υποστηρίξει μέχρι στιγμής δεν είχαν ποτέ κακοποιήσει σεξουαλικά το μικρό κορίτσι. «Βρισκόμαστε σε κατάσταση αναμονής. Κυρίαρχη πηγή ενημέρωσης είναι η 12χρονη. Οι εντολείς μου επιμένουν ότι δεν υπάρχει συνεύρεση ή σεξουαλική εκμετάλλευση του ανήλικου παιδιού», ισχυρίστηκε.

Ο δικηγόρος αναφέρθηκε και στον πανικό που επικρατεί για πολλούς χρήστες του Blindchat, οι οποίοι φοβούνται για τη διαρροή στοιχείων και τις εξελίξεις της υπόθεσης. Είναι χαρακτηριστικό πως ο δικηγόρος γνωστοποίησε πως τον ίδιο τον έχουν προσεγγίσει 7 άτομα, τα οποία ισχυρίζονται ότι δεν είχαν αντιληφθεί και δεν γνώριζαν την ηλικία του παιδιού κατά την επικοινωνία τους.