Αίτημα αποφυλάκισης κατέθεσε η 37χρονη μητέρα της 12χρονης στα Σεπόλια. 

Ads

Σύμφωνα με τον ANT1, η 37χρονη, μέσω των δικηγόρων της, κατέθεσε το αίτημα αποφυλάκισης λόγω ελλιπών στοιχείων.

Οι συνήγοροι της 37χρονης υπέβαλαν αίτηση αποφυλάκισης ισχυριζόμενοι ότι δεν προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία για την εντολέα τους, η οποία αρνείται ότι εξέδιδε το κορίτσι, κάτι που φέρονται να κατέθεσαν τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της αλλά και η αδελφή του συζύγου της στη δικαστική λειτουργό.

Η αίτηση αποφυλάκισης της μητέρας του παιδιού, θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών που κατόπιν εισαγγελικής εισήγησης θα κρίνει αν είναι βάσιμες οι αιτιάσεις της 37χρονης, οπότε θα διατάξει την έξοδο της από την φυλακή ή αν ορθώς κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη οπότε θα αποφανθεί για την συνέχιση της προφυλάκισης.

Ads

Η τέταρτη κατάθεση της 12χρονης

Παράλληλα, συμπληρωματική κατάθεση αναμένεται να δώσει σήμερα Τετάρτη η 12χρονη ενώπιον του Τμήματος Ανηλίκων στη ΓΑΔΑ, σχετικά με την υπόθεση των βιασμών της στα Σεπόλια. Συγκεκριμένα, η ανήλικη αναμένεται να δει μια σειρά από φωτογραφίες υπόπτων και να δεχθεί ερωτήσεις για τον καθένα ξεχωριστά. Στόχος είναι όλοι όσοι ενεπλάκησαν να βρεθούν ενώπιον των Αρχών.

Εν αναμονή νέων συλλήψεων

Την ίδια ώρα η ταυτοποίηση όλων εκείνων που είχαν συνομιλήσει με την ανήλικη ολοκληρώνεται και οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για τα εντάλματα σύλληψης που αναμένεται να εκδοθούν.Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συλληφθούν γύρω στα 10 άτομα, οι τρεις εκ των οποίων είναι άτομα που πήγαν αυτοβούλως στην αστυνομία και είπαν πως μπορεί να είχαν επικοινωνία με την 12χρονη, αλλά δεν προχώρησαν σε συνάντηση μαζί της. Ωστόσο, τα μηνύματα δείχνουν πως οι άνδρες αυτοί συναντήθηκαν με την ανήλικη. Μάλιστα, ανάμεσά τους βρίσκεται και ένας άντρας 65 ετών, ο οποίος έχει εγγόνια, αναφέρει το Mega.

Ο «γρίφος» της μητέρας

Κι ενώ αναμένονται νέες συλλήψεις αλλά και η νέα συμπληρωματική κατάθεση που θα κληθεί να δώσει η 12χρονη τις επόμενες ώρες, σε «γρίφο» έχει εξελιχθεί ο ρόλος της μητέρας της 12χρονης στην υπόθεση των βιασμών. Η 37χρονη βρίσκεται προφυλακισμένη για μαστροπεία εις βάρος της ανήλικης κόρης της, όπως αποφάσισαν οι Αρχές, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν εις βάρος της στοιχεία, ωστόσο η ίδια, αλλά και πρόσωπα της οικογένειας, όπως και η 12χρονη, αρνούνται κάθε τέτοια κατηγορία και εμπλοκή.

Ο δικηγόρος της μητέρας, Απόστολος Λύτρας, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ και τόνισε ότι η πελάτισσά του δεν είχε γνώση για το τι ακριβώς έκαναν οι κατηγορούμενοι-και κυρίως ο Ηλίας Μίχος- με το παιδί της.

Στην ερώτηση, γιατί η μητέρα της 12χρονης δεν έπεισε τις Αρχές για τη μη εμπλοκή της στην υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης της κόρης της ο κ. Λύτρας αναφέρθηκε στις επίμαχες καταθέσεις χρηματικών ποσών που βρέθηκαν στους λογαριασμούς της.

«Έχουν γίνει κάποιες καταθέσεις χρημάτων. Νομίζω ότι θα ταυτοποιηθούν τα άτομα που έχουνε κάνει τις συγκεκριμένες καταθέσεις. Θα δώσουνε και αυτοί τις εξηγήσεις πως είχε γίνει η διαδικασία, με ποιον είχαν έρθει σε επαφή και νομίζω ότι θα προκύψει ότι η μητέρα, όπως έχει πει, ότι δεν γνώριζε τίποτα και ότι ήταν ένας λογαριασμός τον οποίο δεν τον χρησιμοποιούσε και τον πήρε το παιδί και τον έδωσε στον Μίχο» δήλωσε ο νομικός εκπρόσωπός της.

Και όπως είπε, το ότι δεν είχε καμία συμμετοχή το έχει αναφέρει στις καταθέσεις της και η 12χρονη. Ερωτηθείς για το πώς μπορεί να ισχυρίζεται η πελάτισσά του ότι δεν γνώριζε τη συμπεριφορά του παιδιού και ότι γίνονταν ύποπτες κινήσεις σε τραπεζικό λογαριασμό που ήταν στο όνομά της απάντησε ότι «αυτό δεν συσχετίζεται με τη μαστροπεία αλλά με το πώς ασκούσε την επιμέλεια του παιδιού».

Επιχειρώντας να αιτιολογήσει την στάση της μητέρας μετά την καταγγελία ο δικηγόρος της μητέρας υποστήριξε ότι δεν ήθελε με βάση τις οδηγίες που είχε και από την αστυνομία, να καταλάβει ο Μίχος ότι τον παρακολουθούν ή οτιδήποτε άλλο.

«Αν θέλετε να το κρίνω, είναι δεδομένο ότι ήταν λάθος το ότι ζήτησε τα χρήματα από τον Μίχο, αλλά ήδη τον είχε καταγγείλει. Ήξερε ότι ο Μίχος παρακολουθείται» συμπλήρωσε ο κ. Λύτρας.

Απαντώντας γιατί η μητέρα ζήτησε από την ανήλικη να σβήσει κάποια μηνύματα, υποστήριξε ότι αυτό έγινε για να μη να δώσει δικαίωμα στη θεία ότι ζητούσε χρήματα από τη 12χρονη κόρη της.

«Ήταν χρήματα τα οποία είχε η γιαγιά της 12χρονης και μέσω από αυτή προσπαθούσε να πιέσει τη γιαγιά της να δώσει χρήματα στο παιδί και μετά το παιδί να τα δώσει στην ίδια», υποστήριξε σχετικά.

Τι υποστήριξε ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες,  φέρεται να καταλογίζει στη μητέρα της 12χρονης ότι έως και τον Ιούλιο του 2022 εξωθούσε την κόρη της να βρεθεί με τους βιαστές της. Οι κατηγορίες, σύμφωνα με το Mega, αφορούν τουλάχιστον 9 περιπτώσεις και ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Αναστάσιος Λ, αλλά και ο Ιωάννης Σοφιανίδης, οι οποίοι έχουν συλληφθεί από την αστυνομία.

Ο εισαγγελέας υποστηρίζει ακόμη πως η 12χρονη της παρέδιδε αμέσως το σύνολο των χρημάτων που τις έδιναν, ενώ στην περίπτωση του βιασμού της από τον Αναστάσιο Λ., συνεννοήθηκε η ανήλικη κατόπιν προτροπής της να πιστωθεί με το ποσό της αμοιβής της ο τραπεζικός λογαριασμός της.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις πληροφορίες από τη δικογραφία, η 12χρονη έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή της μητέρας, υποστηρίζοντας πως δεν γνώριζε κάτι, αλλά και πως ουδέποτε της είχε δώσει χρήματα.

Επίσης το κορίτσι φέρεται να έχει καταθέσει ότι είχε πάρει από τη μητέρα της, χωρίς να το γνωρίζει, την κάρτα της τράπεζας, την οποία και δεν χρησιμοποιούσε πλέον, και την είχε δώσει στον Ηλία Μίχο.

Την εμπλοκή της μητέρας διαψεύδουν κατηγορηματικά και οι υπόλοιποι συγγενείς της. Υπέρ της κατέθεσαν η ενήλικη κόρη και ο ενήλικος γιος της, αλλά και η θεία της 12χρονης από τη Λευκάδα, που ήταν και το πρόσωπο που ανακάλυψε τι συνέβαινε στο κορίτσι.