Σε «πονοκέφαλο» για την κυβέρνηση έχει εξελιχθεί το αλαλούμ που προκάλεσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών με τις αλλαγές για το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Αυγής», η επιτροπή δέχτηκε αρκετές πιέσεις από το Μαξίμου και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να αποσύρει την εισήγησή της ή έστω να την μεταφέρει χρονικά για το μέλλον. Η εισήγηση των ειδικών ήταν γνωστή στο Μαξίμου από το πρωί, γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση στα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία «έβλεπαν» τις αντιδράσεις που ευλόγως θα προκαλούσαν στους πολίτες.

Μάλιστα, οι πιέσεις που ασκήθηκαν οδήγησαν την καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής Βάνα Παπαευαγγέλου να απειλήσει με παραίτηση, κάτι που θα δημιουργούσε επιπλέον προβλήματα στην κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας.

Την ίδια ώρα το Μαξίμου βρίσκεται σε έναν αγώνα δρόμου απέναντι στο χαμηλό ποσοστό εμβολιασμών, ενόψει και της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.

Ads

Έτσι, επιχειρείται ο όσο το δυνατόν ταχύτερος εμβολιασμός των νέων πολιτών, οι οποίοι αναμένεται να βρεθούν στα ελληνικά νησιά στο άμεσο μέλλον.

Υπενθυμίζεται ότι ούτε στα ελληνικά νησιά ο εμβολιασμός είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, παρά τις προσδοκίες που είχε χτίσει το Μαξίμου, με όχημα τη «Γαλάζια Ελευθερία».