Αναβολή για τις 18 Σεπτέμβρη πήρε η δίκη της υπόθεσης της 19χρονης από την Ηλιούπολη.

Ads

Στο Εφετείο είχαν προσφύγει ο αστυνομικός Δ.Μ. ο οποίος είχε κριθεί ένοχος με οριακή πλειοψηφία με ψήφους 4 έναντι 3 για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπου για την υπόθεση trafficking με θύμα τη 19χρονη κοπέλα.

Τού αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και η ποινή της κάθειρξης 5,5 ετών κατά συγχώνευση που επιβλήθηκε στον αστυνομικό έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

Μέλη φεμινιστικών συλλογικοτήτων βρέθηκαν στο Εφετείο σήμερα και είδαν τον κατηγορούμενο να τις τραβάει βίντεο εντός της δικαστικής αίθουσας.

Ads

Ο δεύτερος κατηγορούμενος που είχε προσφύγει στο Εφετείο και κρατείται σε φυλακή, μαζί με τον Δ.Μ. πήρε από την έδρα το δικαίωμα να αιτηθεί την αποφυλάκισή του σε δυο μήνες.

Σημειώνεται πως το tvxs αποκάλυψε το Σαββατοκύριακο πως το θύμα διώκεται από την εισαγγελία και δικάζεται την επόμενη Δευτέρα, καθώς κατηγορείται ότι «διαπιστώθηκε να εκδίδεται με αμοιβή, χωρίς να κατέχει το απαιτούμενο πιστοποιητικό άσκησης επαγγέλματος και χωρίς να υποβάλλεται στους σχετικούς ιατρικούς ελέγχους», σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα. Το θέσπισμα αναφερόταν ωστόσο σε ημερομηνία κατά την οποία δήλωσε όμηρη του αστυνομικού.

Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου

Το δημοσίευμα προκάλεσε την παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, ζητά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να ερευνήσει τη βασιμότητα της καταγγελίας και να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες, δεδομένου ότι «η πράξη αυτή που της αποδίδεται φέρεται να τελέστηκε όσο η ίδια ήταν αιχμάλωτη του προαγωγού αστυνομικού, που την εξέδιδε και την κακοποιούσε, αυτός δε ήδη έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 5.5 ετών σε πρώτο βαθμό και επίκειται η άμεση εκδίκαση της έφεσής του»

Το γεγονός ωστόσο της κατηγορίας που αποδίδει η εισαγγελία στο θύμα, αξιοποιήθηκε όπως ήταν αναμενόμενο από τους δικηγόρους των κατηγορούμενων σήμερα στο Εφετείο, οι οποίοι αναφέρθηκαν πως πρόκειται για μια κοπέλα που έχει δύο κατηγορίες εις βάρος της, για να λάβουν από την έδρα την απάντηση: αυτό δεν μας ενδιαφέρει. 

Μένει να δούμε τι καρπούς θα αποδώσει η παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και πως θα εξελιχθεί η δίκη του 19χρονου θύματος την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε κάθε περίπτωση, έχουμε ακόμη μία στοχοποίηση -από τη Δικαιοσύνη αυτή τη φορά- θύματος trafficking, με μια θετική ευτυχώς εξέλιξη, αυτή την παρέμβαση του Αρείου Πάγου.