«Καταπέλτης» είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, τόσο για τον Ηλία Μίχο και δεκάδες κατηγορούμενους, όσο και για την μητέρα της 12χρονης στα Σεπόλια.

Ads

Σύμφωνα με τους δικαστές, παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου συνολικά 26 κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με το βούλευμα, στην προφυλακισμένη μητέρα του κοριτσιού προσάπτεται μία πολύ σοβαρή κατηγορία, αυτή της διακεκριμένης μαστροπείας εις βάρος της ίδιας κόρης της, διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μητέρα έστελνε και γυμνές φωτογραφίες του παιδιού της στους πελάτες μέσω WhatsApp και Viber έναντι ανταλλάγματος.

Ads

Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες που της έχουν αποδοθεί ενώ και το κοριτσάκι στις καταθέσεις του έχει υποστηρίξει ότι η μητέρα του δεν γνώριζε τίποτα. Εκτός από την μητέρα, παραπέμπεται και ο Ηλίας Μίχος, ο βιαστής της 12χρονης -σύμφωνα με το κατηγορητήριο που του έχει αποδοθεί- και 24 ακόμη άτομα.

Παράλληλα, θέμα ημερών είναι να προσδιοριστεί η δίκη για την υπόθεση. Πλέον, οι αρμόδιες δικαστικές Αρχές, με γνώμονα ότι μέσα στον μήνα Οκτώβριο συμπληρώνονται, ειδικά για τους βασικούς κατηγορούμενους, 12 μήνες προσωρινής κράτησης, κινητοποιούνται για τον άμεσο προσδιορισμό της δίκης με στόχο η εκδίκαση της υπόθεσης, με τις αντικειμενικές δυσκολίες που θα έχει ως πολυπρόσωπη δίκη, να ολοκληρωθεί πριν τη συμπλήρωση των 18 μηνών, που είναι το ανώτατο όριο προφυλάκισης.