Μαζική ήταν η συμμετοχή στη συγκέντρωση και τη πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στα Σεπόλια κατά της εισαγγελικής πρότασης για την υπόθεση των βιασμών της 12χρονης στον Κολωνό που ζητά την αθώωση του Ηλία Μίχου για τα κακουργήματα της μαστροπείας και του βιασμού.

Ads

«Έχετε λεφτά, έχουμε φωνή όχι στη συγκάλυψη του κάθε βιαστή» είναι ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας.

 

Nωρίτερα, στο Μετρό των Σεπολίων, καλούσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της 4ης δημοτικής κοινότητας Αθήνας.

Στην ανακοίνωση ανέφερε: «Μόνο οργή και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει σε κάθε άνθρωπο η πρόταση της εισαγγελέως του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για αθώωση του Μίχου λόγω αμφιβολιών για τα αδικήματα του βιασμού και της μαστροπείας στην υπόθεση βιασμού του 12χρονου κοριτσιού από την περιοχή μας.

Σε μια περίοδο στην οποία παρακολουθούμε συνεχόμενες ειδήσεις κακοποίησης, βιασμών, μαστροπείας και άλλων κοινωνικών φαινομένων που εκφράζουν τη σήψη της κοινωνίας που ζούμε, δεν μπορούμε να καθόμαστε ως απλοί παρατηρητές να παρακολουθούμε την προσπάθεια να την βγάλουν λάδι οι υπαίτιοι των φρικιαστικών εγκλημάτων σε βάρος παιδιών».

Επιπλέον, κάλεσμα για συγκέντρωση στην Ακαδημία Πλάτωνος απεύθυνε και η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, Σεπολίων, Ακαδημία Πλάτωνα ενάντια στην εισαγγελική πρόταση, ενώ προαναγγέλλει και διαδήλωση για το θέμα στο κέντρο της Αθήνας.

«Σε μια κοινωνία γεμάτη από φτωχές, οι εισαγγελείς ξεπλένουν βιαστές» αναγράφεται στο πανό της στην συγκέντρωση.

 

Ένταση κατά τη διάρκεια της  συγκέντρωσης

Επιπλέον, ένταση επικράτησε στη συγκέντρωση, όταν οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν τόσο στο μαγαζί όσο και σε ψησταριά ακριβώς δίπλα σπάζοντάς της τα τζάμια.

Οι δυνάμεις της αστυνομίας έκαναν χρήση χημικών και κρότου λάμψης.

Η εισαγγελική πρόταση για τον Ηλία Μίχο

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελική πρόταση για τον Ηλία Μίχο ζητά την αθώωση του λόγω αμφιβολιών για βιασμό, για μαστροπεία σε οίκους ανοχής και για μαστροπεία μέσω εξαναγκασμού και με αποκόμιση εσόδων.

Αντίθετα, ζητά την καταδίκη του για τα εξής αδικήματα: διακεκριμένη κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε 14 έτη από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, οπλοκατοχή (για δυο όπλα), κατοχή πορνογραφικού υλικού με ανήλικο χωρίς να έχει συμπληρώσει τα 12 έτη αλλά χωρίς εξαναγκασμό και κερδοσκοπία, όπως και διευκόλυνση της ανήλικης να εκδίδεται.