Με νέα μαζική και δυναμική συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία, δηλώθηκε η οργή και η αντίδραση στην εισαγγελική πρόταση αθώωσης του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό, από τις κύριες κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας.

Ads
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

 

Με πανό και συνθήματα, πλήθος φορέων και συλλογικοτήτων, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπή Αλληλεγγύης στο παιδί, στο οποίο τονίζεται ότι «όλη η κοινωνία παρακολουθεί οργισµένη την εισαγγελέα Μαρία-Ελένη Νικολού να ξεπλένει µε την πρόταση της τον παιδοβιαστή και µαστρωπό Ηλία Μίχο και τους υπόλοιπους παιδοβιαστές ενώ την ίδια στιγµή κατηγορεί τη µητέρα της 12χρονης ότι εξέδιδε το παιδί της».

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)

 

Ads

«Το σύστηµα δουλεύει συντεταγµένα και το αποδεικνύει ακόµα µία φορά».

(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI)

 

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

 

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, στο Σταθμό του Μετρό Σεπόλια.

«Φρίκη δίχως τέλος με θύματα παιδιά η σηψη του συστήματος τέρατα γεννα», «σάπιες αξίες και σάπια ιδανικά φρικιαστικα εγκλήματα το σύστημα γεννα», «σύστημα απάνθρωπο που προκαλεί οργή στα σάπια ιδανικά του καμμια ανοχή», είναι κάποια απο τα συνθήματα που ακούστηκαν στην κινητοποίηση.

Συμμετέχουν με απόφασή τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Μαθηματικού, Γεωλογικού, Χημικού, Οδοντιατρικής, Νοσηλευτικής, Κοινωνιολογίας από το ΕΚΠΑ. Τοπογράφων, Χημικών Μηχανικών, Μεταλλειολόγων από το ΕΜΠ. Σχολής Μηχανικών, Σχολής Επιστήμων Υγείας και Πρόνοιας, Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού, Σχολής Επιστημών Τροφίμων από το ΠαΔΑ. Επίσης, Παντείου, Γεωπονικού, ΑΣΟΕΕ, Πανεπιστημίου Πειραιά και οι Σύλλογοι Οικοτρόφων ΦΕΑ, ΦΕΠΑ, ΝΦΕΕΜΠ.

Στην διαμαρτυρία συμμετέχουν ακόμη η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και ο ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημοσίων ΙΕΚ Αττικής.