Παγιδευμένος φάκελος, που εντοπίστηκε κτίριο 6 της Ευελπίδων, εξουδετερώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης με ελεγχόμενη έκρηξη από άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν κολλημένος πάνω σε χαρτόνι στο οποίο ήταν τυπωμένη η φράση «Λευτεριά στον Κώστα Σακκά».

Ads

Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από μπαταρία, καλώδια, διακόπτη πυροδότησης και για εκρηκτική ύλη περιείχε μικροποσότητα πυρίτιδας.
 
Ο φάκελος είχε παραλήπτη την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η οποία στεγάζεται στο Πρωτοδικείο Αθηνών.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο φάκελος στον οποίο ήταν τοποθετημένος ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν ήταν ίδιος με αυτόν που είχε αποστολέα τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και είχε εντοπιστεί στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι.
 
Ο παγιδευμένος φάκελος που εντοπίστηκε σήμερα είχε σύμφωνα με πληροφορίες σταλεί από την Αθήνα.
 
Τα υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού ερευνώνται από την αστυνομία.
 
Ο φάκελος έφθασε την Τρίτη στο κτίριο, χωρίς να περάσει από την ειδική μαγνητική πύλη εισόδου και έφερε πλαστή σφραγίδα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. 

Με αφορμή την αποστολή του φακέλου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου δήλωσε: «Οι Έλληνες δικαστικοί λειτουργοί έχουν αποδείξει ότι δεν πτοούνται από εκδηλώσεις βίας εναντίον τους, απ’ όπου και αν προέρχονται. Θα συνεχίσουν δε να είναι προσηλωμένοι στα καθήκοντα τους, προασπιζόμενοι τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα δίκαια των πολιτών. Η κοινωνία οφείλει να καταδικάζει τέτοιες ενέργειες και να εκδηλώνει την πίστη της στους θεσμούς και τις ανθρώπινες αξίες».