Τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο που έχει εκπονηθεί για την διαχείριση ύποπτου κρούσματος στην Γαύδο λόγω των ιδαιτεροτήτων που υπάρχουν στο ακριτικό νησί.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού Flashnews.gr, ζευγάρι επισκεπτών παρουσίασε συμπτώματα όπως πυρετό και απευθύνθηκε στο ιατρείο του νησιού.

Για προληπτικούς λόγους – από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες – αποφασίστηκε να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο προκειμένου να γίνουν τα αναγκαία τεστ και να διαπιστωθεί εαν είναι θετικοί ή αρνητικοί στον νέο κορονοϊό.

Για την μεταφορά τους ακολουθούνται τα όσα ορίζουν τα σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας, όπως είχαν ακολουθηθεί και σε πρόσφατη άσκηση που είχε πραγματοποιηθεί στο νησί.

Ads

Να σημειωθεί πως από τις αρχές Αυγούστου είχε αυξηθεί κατακόρυφα η επισκεψιμότητα στην Γαύδο, κυρίως από νέες και νέους από την υπόλοιπη χώρα κάτι που είχε επισημανθεί και σε έγγραφο του Κέντρο Υγείας Καντάνου.

Να σημειωθεί πως το βράδυ της Κυριακής είχε διοργανωθεί σε ταβέρνα της Γαύδου Κρητική βραδιά με γνωστούς καλλιτέχνες όπου διαπιστώθηκε συνωστισμός και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες και πρόστιμο 3.000 ευρώ.