Σε ελεγχόμενη έκρηξη προχώρησαν πριν από λίγο τα μέλη του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών που έσπευσαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών στην οδό Καλλιρόης, στην Καλλιθέα, σε ύποπτο δέμα. Ως αποστολέας εμφανιζόταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενώ παραλήπτης ήταν αλλοδαπός υπάλληλος στην Γαλλική Πρεσβεία.

Ads

Το πακέτο είχαν παραλάβει υπάλληλοι της πρεσβείας και το επέστεψαν αφού θεωρήθηκε ύποπτο. Μετά την ελεγχόμενη έκρηξη, από τον έλεγχο προέκυψε ότι το δέμα ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά που είχαν τοποθετηθεί μέσα σε βιβλίο (τα άπαντα του Γεωργίου Σουρή). Η οδος Καλλιρόης παραμένει κλειστή από την οδό Βούρβαχη έως την Μενέχου.

Επιπλέον, σε άλλη εταιρεία ταχυμεταφορών, στο Μαρκόπουλο, στη λεωφόρο Παιανίας, ακόμα 4 δέματα με προορισμό πρεσβείες θεωρήθηκαν ύποπτα από την εταιρία Ταχυμεταφορών UPS. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε κανένα από τα συγκεκριμένα δέματα δεν περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό.

Συναγερμός σήμανε και στη Βουλή, όταν εντοπίστηκε δέμα με παραλήπτη τον πρόεδρο της Βουλής χωρίς να αναγράφεται αποστολέας. Το πακέτο θεωρήθηκε ύποπτο και πέρασε δύο φορές από ειδικό μηχάνημα χωρίς να εντοπιστούν εκρηκτικά. Στη συνέχεια το δέμα ανοίχτηκε και διαπιστώθηκε ότι περιείχε βιβλία οικολογικού περιεχομένου.

Ads

Στο μεταξύ, οι δύο συλληφθέντες για την αποστολή των πακέτων την Δευτέρα, οδηγήθηκαν σήμερα στην ανακρίτρια, η οποία τους έκρινε προφυλακιστέους μετά την τυπική απολογία τους.