«Συνεργός σε απάτη» θα είναι όποιος συνεισφέρει στον ειδικό λογαριασμό του δημοσίου για την ενίσχυση των πυρόπληκτων, σύμφωνα τον Αντύπα Καρίπογλου, υποψήφιος στο Επικρατείας της ΝΔ και πολιτευτή της «Δράσης».

Ads

«Θα ανοιχτεί λογαριασμός για τους πυροπαθείς, τον οποίο θα διαχειρίζονται Βούτσης, Σπίρτζης, Τσεκελώτος. Θα προσφέρεις χρήματα για να βοηθήσεις συνανθρώπους σου και θα γίνεσαι συνεργός σε απάτη» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Α. Καρίπογλου ήταν ιδρυτικό μέλος των Φιλελευθέρων και το 2009 ήταν, μαζί με τον Στέφανο Μάνο, ιδρυτικό μέλος του πολιτικού κόμματος «Δράση».

Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012, ήταν υποψήφιος βουλευτής της Δράσης στην Δράμα. Στις εκλογές του Ιουνίου 2012 ήταν τρίτος στην εκλογική λίστα του εκλογικού συνασπισμού δημιουργία, ξανά! (συνεργασία Δράσης – δημιουργίας,ξανά! – Φιλελεύθερης Συμμαχίας) στην Β΄ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών.

Στις 3 Ιουλίου 2012 εξελέγη πρόεδρος της Δράσης από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ήταν έκτος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.