Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής με τον συνδυασμό «Ανατροπή στην Αττική» του Πέτρου Μαντούβαλου φέρεται να ήταν ο πρώην αστυνομικός που εμφανίζεται ως μέλος του κυκλώματος που παρασκεύαζε στην Αττική το  αμφεταμινούχο χάπι Captagon, το «ναρκωτικό των τζιχαντιστών».

Ads

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του aftodioikisi.gr, πρόκειται για τον 53χρονο Αθανάσιο Μπαλασάκη, γνωστός στην εγκληματική οργάνωση ως «Σάκης», ο οποίος ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής με τον συνδυασμό «Ανατροπή στην Αττική» του Πέτρου Μαντούβαλου που έλαβε 32.478 ψήφους (2%) στις περιφερειακές εκλογές του 2014, με αποτέλεσμα να εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος μόνο ο επικεφαλής του.

Σημειώνετα πως ο συνταξιούχος αστυνομικός, όπως και ένας Αλβανός και ένας Τούρκος, διαφεύγουν της σύλληψης. Και οι τρεις κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Ελεύθερος Τύπος επικοινώνησε με τον επικεφαλής του συνδυασμού, Πέτρο Μαντούβαλο, ο οποίος σημείωσε: «Οταν συμπεριλήφθηκε στα ψηφοδέλτια δεν είχε απασχολήσει για κάτι. Δεν μπορούσα να φανταστώ την εμπλοκή του σε ένα τέτοιο κύκλωμα».

Ads

Οι Αρχές του αποδίδουν το ρόλο του υπεύθυνου «για την παροχή συμβουλευτικού έργου και την ανεύρεση και στρατολόγηση τεχνικού για τις εργασίες επί του σκάφους που θα χρησιμοποιείτο για τη μεταφορά και περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών στο εξωτερικό». Ενας από τους κατηγορουμένους, ηλικίας 57 ετών, με επάγγελμα τις επισκευές ταχυπλόων, φέρεται να επιστρατεύτηκε από τον αστυνομικό -κατ’ εντολή του αρχηγού- προκειμένου να φτιάξει κρύπτες στο ταχύπλοο που θα χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

* Φωτογραφία από το Aftodioikisi.gr

image