Υπόμνημα για την τουρκική συμπεριφορά στο Αιγαίο κατέθεσε στην αμερικανική στρατιωτική ηγεσία ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, κατά τη διάρκεια τριήμερης επίσκεψης εργασίας που πραγματοποίησε στην Ουάσινγκτον από τις 3 έως τις 5 Νοεμβρίου.

Ads

Ο Πάνος Μπεγλίτης είχε συνάντηση με τον Αμερικανό υφ. Άμυνας για θέματα διεθνούς ασφάλειας, Αλεξάντερ Βέρσμπαου, καθώς και με τον αρχηγό του μικτού επιτελείου, ναύαρχο Μάικ Μιούλεν.

Ο αναπληρωτής υπ. Εθνικής Άμυνας, στο υπόμνημα εκφράζει τον «προβληματισμό» της Αθήνας από «τις συμπεριφορές και τις πρακτικές» της Τουρκίας, αλλά και τις «συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο».

Ταυτόχρονα, ο Πάνος Μπεγλίτης σημείωσε την «βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να βελτιώσει το επίπεδο των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και του Τουρκίας και τη στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας».

Ads

Παράλληλα, ανέφερε ότι «παρά τη γνωστή δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα, παραμένει αταλάντευτα πιστός και αξιόπιστος εταίρο με τη συμμετοχή της στο Αφγανιστάν, στο Κόσοβο, στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της πειρατείας στη Σομαλία, καθώς και με την πολύπλευρη συμβολή της σε θέματα περιφερειακής ασφάλειας σε Βαλκάνια και Μεσόγειος».