«Έφοδο» στα αρχεία της ΕΥΠ πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα – αλλά έγινε γνωστό τη Δευτέρα – ο αντεισαγγελέας του Αρείου Αχιλλέας Ζήσης στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση των  υποκλοπών.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της αιφνιδιαστικής έρευνας, ήταν να εξακριβωθεί, αν η ΕΥΠ παρακολουθούσε τα πρόσωπα που έλαβαν μήνυμα το sms για να εγκατασταθεί στο τηλέφωνό του το παράνομο λογισμικό pretador.

Τον αντεισαγγελέα συνόδευαν δύο ειδικοί πραγματογνώμονες, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στον επίσημο κατάλογο του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Ειδικότερα, η «έφοδος» ήθελε να διαπιστώσει εάν η ΕΥΠ παρακολουθούσε πρόσωπα της λεγόμενης «λίστας Μενουδάκου», δηλαδή, τα πρόσωπα που προέκυψαν από την έρευνα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων υπό τον πρόεδρό της και επίτιμο πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου βρίσκεται κοντά στο τέλος της καθώς φέρονται να έχουν εξεταστεί δεκάδες μάρτυρες και να έχουν απαντηθεί και αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν αποσταλεί σε διάφορες αρχές χωρών, μεταξύ των οποίων και στις ΗΠΑ.

Θα ακολουθήσει η σύνταξη του πορίσματος και η παράδοσή του στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.