Το αφορολόγητο θα ισχύει μόνο με συναλλαγές με πλαστικό χρήμα προανήγγειλε στην ΕΡΤ ο διευθυντής του γραφείου του αν. υπουργού Οικονομικών, Π. Μελαχρινός, ενώ σε τηλεφωνική παρέμβασή του και στο Πρωινό ΑΝΤ1 απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο το περιουσιολόγιο να αποτελέσει βάση δεδομένων για νέα φορολόγηση των πολιτών.

Ads

Επιπλέον, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι θα υπάρξει νέος φόρος για τα εισοδήματα του 2015 και απέδωσε σε παρερμηνεία των χθεσινών δηλώσεων του υπουργού Τρύφωνα Αλεξιάδη. Ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Για τέλη κυκλοφορίας και διόρθωση του Ε9

Πρόσθεσε, ότι δεν αλλάζουν τα τέλη κυκλοφορίας, ενώ αποσαφήνισε ότι εξετάζεται από το 2017 σχέδιο για τέλη κυκλοφορίας με το μήνα. Επίσης, δήλωσε ότι δεν θα επιβληθεί πρόστιμο σε περίπτωση διόρθωσης του Ε9 με τροπολογία στη Βουλή.

Ads

Παραδέχθηκε καθυστερήσεις στην επιστροφή του φόρου και μίλησε «για σπατάλη χρόνου και πόρων» του υπουργείου, ενώ πρόσθεσε ότι είναι κάτι που κληρονομήθηκε και πρέπει να διορθωθεί.

Προμήθεια στη χρήση καρτών

Επίσης στην ΕΡΤ είπε ότι υπάρχει κοινοτική οδηγία που περιορίζει την προμήθεια για τη χρήση του πλαστικού χρήματος στο 0,3 και στο 0,4% ώστε η κυβέρνηση το μόνο που έχει να κάνει είναι να το ενσωματώσει στο εθνικό δίκαιο και οι επιχειρηματίες να είναι ευχαριστημένοι.

Τέλος, αναφορικά με τα τέλη καυσίμων δήλωσε ότι οι όποιες αλλαγές θα έρθουν από το 2017. Μίλησε για μείωση των τελών κυκλοφορίας και στο αντιστάθμισμα από μία μικρή αύξηση στη φορολόγηση της βενζίνης.