Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευμα στον κυριακάτικο Τύπο που κάνει λόγο για κρυφή ατζέντα της τρόικας από το Σεπτέμβριο, που περιλαμβάνει μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα και περαιτέρω μειώσεις στον κατώτατο μισθό.

Ads

«Το σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας περί κρυφής ατζέντας της τρόικας και νέου μνημονίου, με μειώσεις και περικοπές στον ιδιωτικό τομέα, είναι παντελώς ανακριβές», αναφέρει ανακοίνωση-σχόλιο του υπουργείου Οικονομικών.

Το εν λόγω δημοσίευμα κάνει λόγο για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού στο πλαίσιο των νέων απαιτήσεων που θα προβάλλει η τρόικα στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, τον Σεπτέμβριο η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα αποφασισμένη να επιβάλλει νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Ads

Η κρυφή ατζέντα της τρόικας για τον ιδιωτικό τομέα είναι, όπως αναφέρει η εφημερίδα, η χαριστική βολή σε μισθούς και δώρα και περιλαμβάνει “έξι βόμβες”.
-Κατάργηση 13ου και 14ου μισθού στους ιδιωτικούς υπαλλήλους
-Μείωση κατώτατου μισθού στα 495 ευρώ
-Απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων
-Νέες περικοπές έως 30% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις
-Μαχαίρι στα εφάπαξ τουλάχιστον 20%
-Νέο πρόγραμμα κινητικότητα για 15.000 δημοσίους υπαλλήλους το 2014

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα Ματίας Μορς, δηλώνει στην εφημερίδα ότι «η Ελλάδα δεν μπορεί να πληρώνει πάνω από 450.000 δημοσίους υπαλλήλους».