Νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, με μειώσεις αποδοχών, υπογράφηκε στην Εμπορική Τράπεζα για τα έτη 2012 και 2013. Παράλληλα, η τράπεζα δεσμεύεται για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Ads

 
«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για το γεγονός ότι η συμφωνία για τη νέα, διετούς διάρκειας, Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας επιτεύχθηκε στο πλαίσιο ενός ειλικρινούς και εποικοδομητικού διαλόγου, με την υπεύθυνη στάση όλων των πλευρών» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εμπορικής Τράπεζας Alain Strub.
 
Πρόσθεσε πως μέσα από τη νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας επιτυγχάνεται ο αναγκαίος εξορθολογισμός του ιδιαίτερα υψηλού μισθολογικού κόστους της Εμπορικής Τράπεζας, επιφέροντας ταυτόχρονα τις χαμηλότερες δυνατές μεταβολές στις συνολικές αποδοχές των εργαζομένων.
 
Οι μισθολογικές μεταβολές που επιφέρει η νέα Σύμβαση γίνονται κυρίως μέσω προσαρμογών στο ύψος του επιχειρησιακού επιδόματος καθώς και με άλλες μικρότερης κλίμακας μεταβολές που θα είναι σταδιακές.
 
Ειδικότερα για το επιχειρησιακό επίδομα, προβλέπει περικοπές κλιμακωτά, χωρίς όμως να θίγονται όσοι λαμβάνουν μικτά κάτω από 1.800 ευρώ.
 
Πρόκειται για την πρώτη ανανέωση Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπογράφεται στον τραπεζικό τομέα.