Ύστερα από τρεις μήνες διαπραγμάτευσης εργαζόμενοι και διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπέγραψαν σήμερα τη νέα Σύμβαση Εργασίας. Για «μεγάλη κοινωνική κατάκτηση και δείγμα ευθύνης των εργαζομένων σε μια εταιρεία που καλείται να αντιμετωπίσει μια πολύπλευρη κρίση», έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας.

Ads

Στη νέα σύμβαση προβλέπεται ότι οι εργαζόμενοι διατηρούν ως μισθολογική βάση τις αποδοχές που ελάμβαναν την 1η Ιανουαρίου του 2011, γεγονός που σημαίνει ότι, ειδικά γι΄ αυτούς που θα μεταταγούν, αν οι αποδοχές τους υπολείπονται αυτών που ελάμβαναν την 1η Ιανουαρίου 2011, θα παίρνουν τη διαφορά αυτή ως επιπλέον ποσό. Παράλληλα, διατηρούνται ως αυτοτελή επιδόματα το ανθυγιεινό και της επικίνδυνης εργασίας.

Σχετικά με το νέο μισθολόγιο, η πρόταση των διοικήσεων προβλέπει μισθολόγιο τεσσάρων βαθμίδων, ανάλογα με την εκπαίδευση του υπαλλήλου και 20 μισθολογικά κλιμάκια για προϋπηρεσία από 0 έως 39 έτη. Επίσης, προβλέπει τη διατήρηση των επιδομάτων γάμου, τέκνων, μεταπτυχιακού και διδακτορικού. Το επίδομα θέσης διοίκησης θα χορηγείται κατά περίπτωση και θα κυμαίνεται από 3% έως και 25%.

Υπενθυμίζεται ότι χτες το Προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη, με αντικείμενο τη δέσμευση της Κυβέρνησης για την επίλυση του θέματος του εφάπαξ βοηθήματος, ώστε να μην προκύπτει καμία μείωση για τους δικαιούχους από το νέο μισθολογικό σύστημα. Η ΠΟΣ ζήτησε να συνεχιστούν οι κρατήσεις υπέρ του Ταμείου Προνοίας Προσωπικού ΟΣΕ στα ίδια ποσά ως είχαν μέχρι σήμερα. Από την πλευρά του, ο Γιώργος Κουτρουμάνης δεσμεύτηκε ρητά ότι αποδέχεται το αίτημα για την παρακράτηση έως ότου λυθεί το θέμα με νομοθετική ρύθμιση που ο ίδιος θα εισάγει στη Βουλή.

Ads