Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας έθεσε υπό την αιγίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης το συνέδριο 1ο Legal Transformation Conference που διοργάνωσε το DikastikoReportaz.gr.

Ads

Ο ιδιοκτήτης του οποίου, Πέτρος Κουσουλός, οδηγήθηκε στο αυτόφωρο για διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων της ΕΥΠ

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Εφ.ΣΥν», επρόκειτο για έγγραφα της ΕΥΠ για την παρακολούθηση ατόμων που εμπλέκονταν στη σκανδαλώδη ποινική υπόθεση της Ζακύνθου («Παραπέμπονται για κακουργήματα οι 7 του συμβολαίου του Ναυαγίου», «Εφ.Συν.», 18.9.2022) αλλά και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα του Στ. Πιτσιόρλα, για τον οποίο φυσικά δεν προέκυψε το παραμικρό, σε αντίθεση με τους επτά που παραπέμπονται για κακουργήματα.

Σημειώνεται ότι οι αποκαλύψεις της «Μπαμ» και του Π. Κουσουλού έγιναν μετά την καταγγελία Ανδρουλάκη για την παρακολούθησή του.

Ads

Ο κ. Τσιάρας αλλά και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Πιερρακάκης, έδωσαν χαιρετισμό στο συνέδριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, το συνέδριο διοργανώθηκε «την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022 υπό την αιγίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, στην αίθουσα Ilissos στο ξενοδοχείο DIVANI Caravel από την Palladian Conferences (εταιρία συμβούλων στρατηγικής επικοινωνίας) σε συνεργασία με το έγκριτο περιοδικό ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ και το DikastikoReportaz.gr».

Θυμίζουμε εδώ ότι το συγκεκριμένο περιοδικό και το ιστολόγιο ανήκουν στα μέσα ιδιοκτησίας Π. Κουσουλού. 

Το συνέδριο απευθυνόταν σε «υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, εκπροσώπους της Δικαιοσύνης, θεσμικά μέλη ενώσεων του δικαστικού κλάδου, νομικούς και διαμεσολαβητές, τραπεζικά στελέχη, CEOs, CFOs, CIOs και υψηλόβαθμα στελέχη από τους κλάδους που συνθέτουν την “έξυπνη” πόλη (μεταφορές, δίκτυα, υποδομές, περιβάλλον, ενέργεια, επικοινωνία, δημόσια υγεία), Επιχειρηματίες, Μέλη Δ.Σ. εταιρειών, Δικηγόρους & Συνεργάτες μεγάλων Law Firms».

Οι θεματικές του ενότητες ήταν: «Η αξιοποίηση της τεχνολογίας για την επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης και ο εκσυγχρονισμός του δικαστικού συστήματος (ejustice), Οι Λειτουργίες του Δικαστικού Συστήματος, Οι διαστάσεις και οι κίνδυνοι του ηλεκτρονικού εγκλήματος, Τηλεδίκες: Το σύγχρονο “Δικαστήριο”: Οφέλη και Προβληματισμοί».