Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί η κεντρική υπηρεσία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στο Ελληνικό, σε ένδειξη αντίδρασης των εργαζομένων στο μέτρο της εφεδρείας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΟΣΥΠΑ προχώρησε στην ενέργεια αύτήν για την παρεμπόδιση της υπογραφής των πράξεων εφεδρείας.

Ads

 
«Η κατάληψη αυτή είναι το έσχατο μέτρο διαμαρτυρίας μας, για τα αποτελέσματα του καθεστώτος αυτού, που οδηγεί τη διάλυση των αερομεταφορών, το κλείσιμο τουλάχιστον 21 κρατικών αεροδρομίων και τη στέρηση από την πολύπαθη οικονομία μας εκατομμυρίων ευρώ, όταν από την άλλη “σφάζονται” μισθωτοί και συνταξιούχοι για πολύ λιγότερα», τονίζεται στην ανακοίνωση και συμπληρώνεται: «Αποτελέσματα ενός μέτρου που ουδείς σοβαρός οικονομολόγος μπορεί να πείσει με επιχειρήματα για την αποδοτικότητά του και πολύ περισσότερο να εξηγήσει το “κόλλημα” που ξένα και ντόπια κέντρα, παράκεντρα και συμφέροντα έχουν με την εφαρμογή του».
 
«Δυστυχώς όλα τα παραπάνω συμβαίνουν παρά το γεγονός ότι ο αρμόδιος Υπουργός Μ. Βορίδης, έχει δηλώσει εξαρχής στα Μ.Μ.Ε. ότι αναγνωρίζει το πραγματικό πρόβλημα που η εφεδρεία δημιουργεί στην ΥΠΑ, το ίδιο δε έχουν αναγνωρίσει και οι συναρμόδιοι Υπουργοί Οικονομίας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης», καταλήγει η ΟΣΥΠΑ.