Σε κατάληψη σχολείων, κυρίως του δήμου Ελασσόνας, στο νομό Λάρισας προχώρησαν μαθητές και γονείς, διαμαρτυρόμενοι ότι με την κατάργηση του σχολείου τους, θα αναγκάζονται να διασχίζουν ένα ποτάμι προκειμένου να μεταβούν στο νέο τους σχολείο.

Ads

Σε αντίθεση με τον αρχικό σχεδιασμό, οι τοπικοί φορείς διαπίστωσαν ότι η απόφαση της υφυπουργού Εύης Χριστοφιλοπούλου, όπως δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, συγχωνεύει σχολεία. Ο δήμαρχος Ελασσόνας, Γ. Πασχόπουλος δηλώνει ότι δε θα καταστεί «εντολέας» του υπουργείου Παιδείας ούτε εκπρόσωπός του και καλεί το υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του, καθώς «δεν έλαβε υπόψη του τις προτάσεις της τοπικής κοινωνίας, οι οποίες είχαν ληφθεί μετά από δημόσια διαβούλευση».

Υπό κατάληψη τελούν, σύμφωνα με το enet.gr:
– Το δημοτικό σχολείο Δομενίκου. Γονείς και μαθητές αντιδρούν στην κατάργησή του, καθώς οι μαθητές θα είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στο χωριό Ευαγγελισμός. Το Χειμώνα όμως, προκειμένου να αποφύγουν μια διαδρομή 35 χιλιομέτρων, θα πρέπει να διασχίζουν τον Τιταρήσιο ποταμό. Μόνο που το μοναδικό σημείο (μια ράμπα) είναι συνήθως απροσπέλαστο λόγω του όγκου των νερών.
– Το δημοτικό σχολείο Πραιτωρίου, που φιλοξενεί 21 μαθητές.
– Το δημοτικό του Μεγ. Ελευθεροχωρίου, ενώ αντιδράσεις υπάρχουν στο αντίστοιχο της Αμπελίων καθώς και στους Γόννους του δήμου Τεμπών.