Υπό κατάληψη βρίσκεται από το πρωί το Δημαρχείο Πεντέλης μετά την 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, λόγω της επιχειρούμενης ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας,

Ads

Όπως αναφέρει και το aftodioikisi.gr, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για κατακύρωση των εν λόγω διαγωνισμών, τελικά μετά τις παρεμβάσεις-πιέσεις της αντιπολίτευσης και των εργαζομένων ματαιώθηκε 2 φορές, σήμερα-σύμφωνα με τις ανακοινώσεις- η διοίκηση επιχειρεί να πραγματοποιήσει την επίμαχη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Πεντέλης «σήμερα Τρίτη 16 Ιουνίου 2020 είναι προγραμματισμένη να γίνει η επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πεντέλης (μέσω τηλεδιάσκεψης) με στόχο να αποφασίσει την εκχώρηση σε ιδιώτες ενός μεγάλου τμήματος της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών που έγιναν προ ημερών, με τον ίδιο σκοπό, στο Δημαρχείο Πεντέλης».

Στο πλευρό των εργαζομένων βρίσκονται αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων.

Ads

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ, με σχετική ανακοίνωση, τονίζει, πώς μετά τις διατάξεις που ψήφισε η κυβέρνηση και δίνει το δικαίωμα στους Αιρετούς με μειοψηφίες και μέσω των Οικονομικών Επιτροπών να αναθέτουν Υπηρεσίες και αρμοδιότητες των Δήμων σε ιδιώτες, η «μάχη» θα δίδεται σε κάθε σχετική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου, σε κάθε επιχειρούμενη απόφαση Οικονομικής Επιτροπής.