Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά η οποία ξέσπασε αργά το βράδυ της Δευτέρας σε δύο διαφορετικές εστίες στη Νέα Μάκρη και απείλησε σοβαρά κατοικίες μέσα στον οικισμό Λιβίσι, καθώς δεν υπάρχει πλέον μέτωπο, αλλά παρ’ όλ’ αυτά τέθηκαν σε γενική επιφυλακή όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Αττικής.

Ads

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή αντιμετωπίζουν πολλές μικρές και διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς, ενώ δεν έχει αναφερθεί ζημιά σε κάποιο από τα σπίτια του οικισμού.

Μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι παρατεταγμένο πάνω από τον οικισμό, προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά προς το βουνό, ενώ έχουν κλείσει από την αστυνομία αρκετοί δρόμοι στην περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας η φωτιά έφτασε έως αυλές σπιτιών σε οικισμούς της Νέας Μάκρης, με τις αρχές να στέλνουν SMS στο 112 στους κατοίκους των οικισμών Λιβίσι και Αγία Μαρίνα.

Ads

«Όλο το βράδυ υπήρχαν μικρές εστίες. Υπήρχαν δυνάμεις σε ετοιμότητα για αναζωπύρωση. Η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικήσιμες περιοχές και η Πυροσβεστική ήταν σε ετοιμότητα, διότι ο αέρας ήταν έντονος. Οι φωτιές ήταν σε τρία διαφορετικά σημεία, σε μικρή απόσταση, αλλά ήταν τρεις διαφορετικές εστίες», είπε στο Mega ο Περιφερειάρχης Αττικής.

«Υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού. Υπάρχουν ενδείξεις πως τρεις εστίες φωτιάς μέσα στην ίδια περιοχή μπήκαν σχεδόν ταυτόχρονα. Αυτό μαζί με τους ανέμους αντιλαμβάνεστε ότι ήταν πολύ δύσκολη κατάσταση», κατέληξε.