Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η εισαγγελική έρευνα μετά την καταγγελία εργαζόμενης στο «Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας» για πιθανή απόκρυψη κρουσμάτων του κοροναϊού. Η υπόθεση δικαιολογημένα έλαβε μεγάλη προβολή με τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές  να καλούνται να διερευνήσουν εάν ευσταθεί ή όχι η καταγγελία και εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων για περιορισμό του κοροναϊού.

Ads

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, υπήρξαν δύο κρούσματα σε γιατρούς, τα οποία ωστόσο ήταν μεταξύ αυτών που έχουν ανακοινωθεί τις προηγούμενες ημέρες και τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας στο νοσοκομείο. Αυτό αναφέρθηκε και από γιατρούς σε ρεπορτάζ του Tvxs.gr, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η εργαζόμενη ενδεχομένως κινήθηκε περισσότερο από φόβο. 

Ωστόσο η δημοσιογράφος Μαρία Μπενέα, που έφερε στο φως το θέμα της εισαγγελικής έρευνας μέσα από το δημοσίευμά της στις «Δικογραφίες», αναφέρει στο ρεπορτάζ της και κάτι ακόμη που για το μεγάλο μέρος των ΜΜΕ που αναδημοσίευσαν την είδηση πέρασε στα… ψιλά. Πρόκειται όμως για μια πολύ σημαντική πτυχή της υπόθεσης που γεννά πολλά ερωτήματα. 

Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες της δημοσιογράφου, και ανεξάρτητα από την κατάληξη της υπόθεσης για το Κρατικό Νικαίας, υπήρξε παρέμβαση από κυβερνητικό στέλεχος ώστε να αποτραπεί η έρευνα της Δικαιοσύνης. Όπως αναφέρεται, επακριβώς: «Κατά τις ίδιες πηγές (σσ: οι οποίες εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκαν απολύτως έγκυρες), υπήρξε αντίδραση από κυβερνητικό στέλεχος, που δεν κατάφερε να “φρενάρει” την εισαγγελική παρέμβαση, καθώς ο εισαγγελέας, που είχε επιληφθεί της υπόθεσης, επέμενε να προχωρήσει η έρευνα, που είχε παραγγείλει αυτεπαγγέλτως». 

Ads

Ανεξάρτητα τι θα προκύψει λοιπόν από την έρευνα, εφόσον ευσταθεί η πληροφορία, μια κυβερνητική παρέμβαση δίνει εντελώς άλλη πολιτική διάσταση. Κυρίως επειδή συνιστά, αυτονόητα, ένα πολύ σοβαρό ολίσθημα, απόρροια προβληματικής αντίληψη αλλά και επειδή, θα μπορούσε να διερωτηθεί κάποιος, τι θα ήθελε να κρύψει ένα κυβερνητικό στέλεχος ώστε να εκτεθεί σε τέτοιο βαθμό. Είναι συνηθης πρακτική της κυβέρνησης να παρεμβαίνει σε εισαγγελικές έρευνες; Έχει επαναληφθεί και σε άλλες υποθέσεις; Σε κάθε περίπτωση, η σοβαρότητα της πληροφορίας καθιστά επιτακτική την ανάγκη να υπάρξει μια απάντηση.