Δεκαπέντε συμβεβλημένους γιατρούς σε όλη τη χώρα, οι οποίοι μέσα σε δυο μήνες ξεπέρασαν σε αξία συνταγών τις 150.000 ευρώ έκαστος εντόπισε το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στον ΟΑΕΕ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού, Γεράσιμο Βουδούρη, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Ads

Όπως ανακοίνωσε έχει ήδη ξεκινήσει διοικητική έρευνα ώστε να καταλογισθούν ευθύνες. Ο Γεράσιμος Βουδούρης τόνισε τα θετικά στοιχεία της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης καθώς όπως σημείωσε μέχρι τον Οκτώβριο του 2010 οπότε και ξεκίνησε πιλοτικά η εφαρμογή του προγράμματος στον Οργανισμό οι γιατροί έγραφαν κάθε μήνα περίπου 300.000 συνταγές ενώ η μέση μηνιαία δαπάνη για τον ΟΑΕΕ ανέρχονταν ανά μήνα στα 25 εκατ. ευρώ.

Από τον Οκτώβριο και μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2010 η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε σε σύγκριση με την αντίστοιχη του 2008 κατά 73,40%. Η μείωση των συνταγογραφούμενων φαρμάκων οδήγησε και στην κατά 70% μείωση των συνολικών ποσών που λάμβαναν μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Επίσης, τόνισε πως η μείωση των συνταγογραφούμενων φαρμάκων οδήγησε και στην κατά 70% μείωση των συνολικών ποσών που λάμβαναν μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Ads

Τέλος, ο πρόεδρος του Οργανισμού εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον του Οργανισμού, αφού για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ο Οργανισμός κλείνει με πλεόνασμα 30 εκατ ευρώ, ενώ οι 570.000 από τους 800.000 ασφαλισμένους, έχουν καταβάλλει τις εισφορές τους.