Τριγμούς και αποκλίσεις στη γαλάζια πτέρυγα του κοινοβουλίου φαίνεται να προκαλεί η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση. Ενδεικτικά, ο βουλευτής της ΝΔ ο Μπάμπης Παπαδημητρίου εμφανίστηκε σήμερα υπέρ της συνταγογράφησης των PCR και rapid test.

Ads

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής, μιλώντας σε εκπομπή στον ΑΝΤ 1, ανέφερε πως «η πανδημία δεν έχει τελειώσει και είναι προφανές ότι μεταλλάσσεται, θέλω να ελπίζω ότι τούτη η φάση θα είναι λίγο πιο απλή αλλά ταυτοχρόνως είναι και εξαιρετικά περίπλοκη διότι είναι αλήθεια ότι μέσα σε μία εβδομάδα άλλαξαν εντελώς τα χαρακτηριστικά».

Ο βουλευτής της ΝΔ λοιπόν είπε ότι πρακτικά η «συνταγογράφηση είναι απαραίτητη για να μην γίνεται το μοριακό όταν δεν υπάρχει λόγος. Γι’ αυτό υπάρχουν οι γιατροί, άρα να είναι δωρεάν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είχε προηγηθεί η επισήμανση του Κώστα Αρβανίτη, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ότι το τεστ «πρέπει και να διατιμηθεί και να συνταγογραφηθεί».

Ads

Θυμίζουμε ότι στο ζήτημα των τεστ, ο κανόνας στην Ευρώπη λέει ότι όταν έχεις συμπτώματα, όταν έχεις θετικό rapid ή selftest, έχεις δωρεάν πρόσβαση σε μοριακό και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταγγείλει πρώτος τις τριτοκοσμικές εικόνες που βάζουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία αλλά και τις «πλάτες» που βάζει η κυβέρνηση στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.