Υπέρ της προσφυγής της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «εάν πρόκειται η Ελλάδα να συνεχίσει να δανείζεται με επιτόκια ύψους 6,5%», τάχθηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «εμείς δεν είμαστε οι δράστες, αλλά τα θύματα».

Ads

Μιλώντας στο ρ/σ Flash, o κ. Καρατζαφέρης τάχθηκε επίσης κατά των απολύσεων διότι, «στερείται η κοινωνία από ένα παραγωγικό κομμάτι και μειώνεται η αγοραστική δύναμη του Έλληνα».

Αναφερόμενος στους εξοπλισμούς είπε ότι η Συνθήκη της Λισαβόνας θεωρεί την Ευρώπη ενιαίο κράτος, και θα έπρεπε τα σύνορά μας να φυλάσσονται, ενώ για πιθανή λήψη νέων μέτρων από την κυβέρνηση είπε ότι «ούτως ή άλλως και δυστυχώς θα χρειαστεί να παρθούν και άλλα μέτρα. Η αύξηση του ΦΠΑ σε περίοδο ύφεσης δεν είναι αποδοτική. Πρέπει να αυξηθεί ο τζίρος για να υπάρξει ουσιαστική απόδοση. Οι επενδύσεις, για να γίνουν, θα απαιτήσουν αλλαγές επί το δυσμενέστερο».

Τέλος, χαρακτήρισε αναιμική τη σύνθεση της κυβέρνησης και είπε ότι μπορεί να υπάρχει καλή προαίρεση, αλλά πρέπει να υπάρχει και αξιοπιστία.

Ads

«Αυτή την περίοδο πρέπει να γίνει μια διύλιση απόψεων, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εμπλουτίσουμε τις προτάσεις εξόδου από την κρίση», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.