Την παραίτησή της από την θέση της υπευθύνου του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης υπέβαλλε η Κατερίνα Γκαγκάκη.

Ads

Το γεγονός έρχεται μετά τις αντιδράσεις για τα σεξιστικά σχόλια που έγιναν στο πάνελ της εκπομπής του Γιώργου Λιάγκα – όπου συμμετείχε – εναντίον της φοιτήτριας που έπεσε θύμα κακοποίησης στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ. 

Την επόμενη ημέρα του περιστατικού και μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν η κα Γκαγκάκη επιχείρησε να απολογηθεί και ζήτησε συγγνώμη τόσο μέσω ανάρτησής της στο Facebook, όσο και από εκπομπή του ΣΚΑΙ. Ωστόσο, η θέση της είναι τέτοια που δική της συμπεριφορά ήταν η πιο βαρύνουσα σε σχέση με των υπόλοιπων που έλαβαν μέρος στην εκπομπή. 

Τελικά η Κατερίνα Γκαγκάκη έθεσε την παραίτησή της στη διάθεση του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Σημειώνεται ότι χθες και ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ», Παύλος Γερουλάνος, ζήτησε την αποπομπή της.

Δεκτή η παραίτηση από τον Κώστα Μπακογιάννη

Ads

Δεκτή έκανε ο Κώστας Μπακογιάννης την παραίτηση της Κατερίνας Γκαγκάκη από την Τεχνόπολη στο δήμο Αθηναίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου: «Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις, για λόγους ευθιξίας, της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη, από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» και της Δήμητρας – Ινέζ Αγγελή – Λυκούδη από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί.

Η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας συνεχίζει απρόσκοπτα. Καμία σκιά, καμία πολιτική εκμετάλλευση του έργου και της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην πόλη μας».

Διαβάστε επίσης: