Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι άνδρες της Ασφάλειας Αττικής όταν ερευνώντας το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας για να διαλευκάνουν ληστεία που σημειώθηκε  σε κατάστημα της ΕΥΔΑΠ, διαπίστωσαν πως το ταμείο δεν έκλεψαν μόνο οι ληστές, αλλά εν συνεχεία και τρεις υπάλληλοι της εταιρείας.

Ads

Το περιστατικό σημειώθηκε στην ΕΥΔΑΠ στο Μαρούσι στις 2 Μαρτίου. Δύο άντρες που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα εισέβαλαν στο κατάστημα ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη χρηματαποστολή, και εφόσον ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με το ποσό των 70.000 ευρώ να έχει κάνει φτερά.

Από την ανάλυση των καμερών ασφαλείας και από άλλα στοιχεία της υπόθεσης προέκυψε ωστόσο ότι οι ληστές άρπαξαν περίπου 55.000 ευρώ. Τι έγιναν τα υπόλοιπα περίπου 15.000 ευρώ; Πάνω στην αναμπουμπούλα βρήκαν την ευκαιρία να τα  αποσπάσουν τρεις υπάλληλοι της Εταιρείας που ήταν παρόντες στο περιστατικό.

Όπως σχολίαζαν υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην εφημερίδα «Το Βήμα», «είναι εντυπωσιακό που τρεις υπάλληλοι χωρίς καμία άλλη ποινική εμπλοκή δεν είχαν κανένα δισταγμό και αναστολή να εκμεταλλευθούν αμέσως αυτήν την εγκληματική περίσταση και να αρπάξουν και μοιρασθούν το συγκεκριμένο ποσό».

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη για αυτό το περιστατικό έχει ενημερωθεί η διοίκηση της ΕΥΔΑΠ ενώ συνεχίζονται οι έρευνες των αστυνομικών για τη σύλληψη των ληστών.