Αρκετός ήταν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε -παρά τις απαγορεύσεις και το σκληρό lockdown- σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας για την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς.

Ads

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες που μας έρχονται από τοπικά ΜΜΕ τόσο της Βόρειας Ελλάδας αλλά και άλλων περιοχών..

Το kozanimedia.gr σημειώνει πως το βράδυ της Κυριακής (14/3) στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος, ενώ η υπήρχε διακριτική παρουσία της αστυνομίας, η οποία έκανε βόλτες.

Επίσης, το e-evros.gr αλλά και το xanthinea αναφέρoyb ότι οι δρόμοι της Ξάνθης γέμισαν με καρναβαλιστές από το βράδυ του Σαββάτου και οι Ξανθιώτες γιόρτασαν τα καρναβάλια με πολύ κέφι, χορό και τραγούδια παρά τα αυστηρά μέτρα λόγω του κορονοϊού.

Μάλιστα, ο δήμαρχος της Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης και τόνισε πως «πρόκειται μια αυθόρμητη συμμετοχή, όλη την εβδομάδα κάναμε διαδικτυακές εκδηλώσεις για τον κόσμο για να κρατήσουμε λίγο την νότα του καρναβαλιού και να μην στερήσουμε την ψυχολογία της χαράς από την κοινωνία».

Συνέχισε εξηγώντας ότι «εχθές το απόγευμα βάλαμε την μουσική 17.00 -20.00 που βάζουμε και κατά της 19.00 παρατηρήθηκε μια μεγάλη συμμετοχή νεολαίας και να στάματανε στην πλατεία. Αμέσως ο πρόεδρος με άλλους παράγοντες σταμάτησαν την μουσική και ανέφεραν ότι δεν είναι σωστό αυτό γιατί είχαν φέρει και ατομικά μεγάφωνα».

Επιπλέον, οι δρόμοι της Πάτρας γέμισαν με κόσμο το βράδυ της Κυριακής, καθώς εκατοντάδες θέλησαν να γιορτάσουν τις Απόκριες και αψήφησαν τα περιοριστικά μέτρα. Σύμφωνα με το thebest.gr εκατοντάδες νεαροί βγήκαν στις πλατείες και έστησαν γλέντι που κράτησε μέχρι το πρωί. Επίσης, το flamis.gr αναφέρει πως υπήρξαν εικόνες συνωστισμού στις σκάλες Αγίου Νικολάου ιδίως στο σημείο τους προς το κάστρο.