Λίγες ημέρες μετά την εξέγερση των μεταναστών στο κέντρο της Αμυγδαλέζας λόγω των συνθηκών κράτησης, πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας διαρρέουν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα εξήρε ..τα αλματώδη βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα στην καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ads

Παράλληλα ο αμερικανός πρόεδρος φέρεται να εξήρε τη συμβολή του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα πάντα με τις πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, στη συνάντηση των δύο ανδρών, πέραν των οικονομικών θεμάτων, κυριάρχησαν ζητήματα ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, ενώ ο πρόεδρος Ομπάμα αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επιτυχία του Λιμενικού Σώματος, με τον εντοπισμό φουσκωτού σκάφους με βαρύ οπλισμό στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Οινουσών, αλλά και στις συλλήψεις ατόμων που συνδέονται με ένοπλο τμήμα τουρκικής οργάνωσης.

Μάλιστα, ο αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν για το σκοπό αυτό, να βοηθήσουν το Λιμενικό Σώμα τόσο σε επίπεδο μέσων όσο και σε επίπεδο τεχνογνωσίας.

Ads