«Οι δηλώσεις των τρομοκρατών λαμβάνουν απάντηση από τη Δικαιοσύνη στο πλαίσιο του Συντάγματος, των νόμων και των θεσμών», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, σχολιάζοντας την επιστολή και το βίντεο το Χριστόδουλου Ξηρού.

Ads

 
«Όμως η ελληνική Πολιτεία οφείλει να θωρακίσει τους πολίτες από αυτούς που τους επιβουλεύονται. Γι’ αυτό και η λειτουργία Καταστήματος Κράτησης υψίστης ασφαλείας αποτελεί αναγκαίο μέτρο για τους εχθρούς της Δημοκρατίας και αυτό θα γίνει με όρους ασφάλειας της κοινωνίας και τήρησής της νομιμότητας, όπως συμβαίνει σε όλα  τα δημοκρατικά κράτη», τόνισε.
 
Σχόλιο για την «επιστροφή» του Χριστόδουλου Ξηρού έγινε και από την οικογένεια Μπακογιάννη, την Ντ. Μπαγκογιάννη και τα παιδιά της, Αλεξία και Κώστα. «Ο Χριστόδουλος Ξηρός είναι ένας αδίστακτος, στυγνός, κατά συρροή δολοφόνος, ο οποίος επιμένει να εκμεταλλεύεται την ηθική ανωτερότητα της Δημοκρατίας», ανέφεραν και εξέφρασαν τη βεβαιότητα πως ο Χριστόδουλος Ξηρός «θα πάρει τη θέση του στη φυλακή όπου και ανήκει».